Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple kondigt nieuwe versie van tvOS aan voor Apple TV

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2016, 20:09 CategorieMediaspelers

Apple heeft tijdens WWDC een nieuwe versie van het tvOS aangekondigd. Veel functies die zijn aangekondigd, komen echter niet meteen naar Nederland. Zo is het straks mogelijk dat je één keer inlogt op de Apple TV en dat daarna niet constant hoeft te doen bij aparte apps.

Update voor tvOS voor Apple TV

Apple heeft tijdens zijn jaarlijkse WWDC-presentatie een update voor het tvOS aangekondigd. Zo toonde het bedrijf als eerste een tvOS-app in de vorm van een afstandsbediening, die evenveel kan als de reguliere Siri Remote voor de mediaspeler. Siri kan nu zoekopdrachten als ‘high school comedies from the ’80s’ aan. Ook is het zo dat Siri voortaan YouTube kan meenemen in de universele zoekbalk. Daarnaast hoeven Apple TV-gebruikers straks maar één keer in te loggen en daarna niet nogmaals per applicatie.

Dat is nu wel het geval; het is een grote ergernis voor eigenaars. Deze mogelijkheid heet Single Sign-on. Tevens is vanavond de Dark Mode (voor in de avond) en Live Tune-in gepresenteerd, waarmee je eenvoudig de huidige live streams van kanalen kunt bezoeken. Apple heeft ook bekendgemaakt dat Apple TV momenteel over meer dan vijfduizend apps beschikt. Wanneer je alleen kijkt naar kanalen, dan kun je op 1300 mogelijkheden rekenen. Zoals altijd geldt dat een deel van de features niet naar Nederland komt wanneer de update live gaat.

  • Delen:

Reacties

  1. Sjiekie
    14 juni, 2016 om 8:49

    net alsof mensen zitten te wachten op een nieuwe Apple media center.
    Een op linux gebaseerde KODI media center biedt veel meer opties,kwaliteit,garantie en plezier dan zo’n apple TV.
    Kodi kan ook van de nieuwste apple producten een stream afspelen (airplay etc) dus waarom blijven hangen in de tijd met die overdreven Apple producten waar je niets aan hebt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.