Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha lanceert nieuwe Aventage av-receivers voor 2016

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2016, 15:40 CategorieReceivers

Yamaha heeft begin dit jaar al diverse instap en middenklasse av-receivers aangekondigd maar ook de Aventage-serie wordt vernieuwd. De Japanse fabrikant brengt de RX-A660, RX-A860, RX-A1060, RX-A2060 en RX-A3060 modellen op de Europese markt. Alle nieuwe receivers zijn voorzien van het MusicCast multiroom systeem.

Yamaha 2016 Aventage receivers

MusicCast vinden we sinds vorig jaar terug op nagenoeg alle audioproducten van Yamaha en maakt het mogelijk om deze producten met elkaar te laten communiceren. De receiver kan in dit geval als hub dienen en audio naar compatibele MusicCast-producten streamen. Ook is het mogelijk om verschillende bronnen in verschillende ruimten weer te geven.

Yamaha-RX-A1060

Alle nieuwe receivers in de Aventage-serie beschikken over Dolby Atmos en DTS:X, de nieuwe audioformaten. De RX-A3060 voegt hier de Cinema DSP HD3-techniek van Yamaha aan toe voor een nog indrukwekkendere 3D-audio-ervaring. Vanaf de RX-A1060 beschikken de modellen over een ultra-low jitter PLL circuit, alsook ESS DAC’s. Er zijn daarnaast onafhankelijke analoge en digitale transformatoren aan boord.

Alle receivers in de Aventage-serie komen met Yamaha’s YPAO kalibratiesysteem waardoor je de audioweergave kunt optimaliseren. De RX-A3060 krijgt daarbij 64-bit en 3D-verwerking voor een nauwkeurigere kalibratie. De ‘Extra Bass’ functie moet zorgen voor wat extra power in de lage tonen, ook voor een tweede of derde zone.

Natuurlijk beschikken alle modellen over HDMI 2.0-poorten met HDCP 2.2, 4K/60P, HDR en rec.2020. Ook is WiFi ingebouwd en kun je muziek streamen middels bluetooth. Bluetooth kan ook gebruikt worden om audio van de receiver naar een ontvanger te streamen. De RX-A760 en hogere modellen komen daarbij met Phono inputs voor je vinyl.

Yamaha-RX-A3060

De Yamaha RX-A660 is het goedkoopste model en komt met 7.2-kanaals versterking en een vermogen van 115 Watt per kanaal. Deze receiver heeft vier hdmi-ingangen. De RX-A860 krijgt 8 hdmi-ingangen mee, heeft een vermogen van 160 Watt per kanaal en is ook een 7.2-kanaals versterker. De RX-A1060 is ook een 7.2-kanaals versterker met 8 hdmi-ingangen, maar dan met twee hdmi-uitgangen en 170 Watt per kanaal. De RX-A2060 is de eerste 9.2-kanaals versterker, met 220 Watt vermogen per kanaal. De RX-A3060 heeft met 230 Watt per kanaal iets meer vermogen en is het topmodel.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe av-receivers van Yamaha moeten in augustus op de markt verschijnen. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt maar beginnen waarschijnlijk bij de 550 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.