Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify groeit sneller sinds lancering van Apple Music

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2016, 9:32 CategorieStreamingdiensten

Spotify heeft in een interview met Reuters aangegeven dat de muziekstreamingdienst sneller is gaan groeien sinds de lancering van Apple Music. Momenteel heeft Apple Music dertien miljoen betalende abonnees, terwijl zijn grootste concurrent er dertig miljoen heeft.

Spotify profiteert van Apple Music

Spotify heeft in een interview met Reuters aangegeven dat de muziekstreamingdienst heeft geprofiteerd van de lancering van Apple Music, ook al lijkt de laatstgenoemde in een sneller tempo te groeien dat het Zweedse bedrijf.

It’s great that Apple is in the game. They are definitely raising the profile of streaming. It is hard to build an industry on your own. Since Apple Music started we’ve been growing quicker and adding more users than before.

In minder dan een jaar tijd, gemeten sinds juni toen Apple Music lanceerde, heeft Spotify er tien miljoen betalende abonnees bij gekregen. De actieve gebruikersbasis is gegroeid van 75 miljoen naar 100 miljoen luisteraars. Bij Apple Music is het nog altijd niet duidelijk of Apple de mensen meerekent die in een probeerperiode zitten van drie maanden, maar tot op heden is het dus zo dat de Zweedse dienst tot 2,5 keer groter is dan de Amerikaanse variant.

It would be terrible if we were just taking each other’s users or to learn there was just a ceiling of 100 million users – I don’t think that is the case.

Wellicht dat Apple Music ervoor gezorgd heeft dat meer consumenten bekend raken met het concept van muziekstreamen en zich beter kunnen vinden bij een bedrijf als Spotify in plaats van Apple Music. Gisteren maakte de Zweedse dienst nog bekend te werken aan enkele series over muziek, optredens en de cultuur rondom die muziek en artiesten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.