Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony PlayStation 4 nu meer dan 40 miljoen keer verkocht

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2016, 13:17 CategorieGaming

Sony heeft bekendgemaakt dat de Sony PlayStation 4 momenteel veertig miljoen keer verkocht is. Dat is mogelijk twee keer zoveel als Xbox One, waarvan door speluitgever Electronic Arts wordt geschat dat het totaal aantal verkochte One’s op negentien miljoen ligt.

Sony PlayStation 4 nu 40 miljoen keer verkocht

Sony heeft vandaag bekendgemaakt dat de Sony PlayStation 4 veertig miljoen keer verkocht is. Zes maanden geleden maakte het elektronicabedrijf nog bekend 35 miljoen verkochte consoles te hebben geregistreerd; dat is dus bijna een miljoen verkochte spelcomputers per maand. Het is inmiddels duidelijk dat Sony een ongekende voorsprong heeft op Microsoft met zijn Xbox One. Electronic Arts schatte in januari nog dat het bedrijf uit Redmond zo’n negentien miljoen Xbox One-consoles zou hebben verkocht – dat is nooit bevestigd of ontkend.

Het wordt een spannende E3, een belangrijke gamebeurs in de industrie, die in juni wordt gehouden. Verwacht wordt dat er nieuwe consoles worden aangekondigd, door zowel Microsoft (meerdere modellen zelfs) en Sony (een 4K-apparaat dat beter met PlayStation VR kan omgaan). Beide bedrijven hebben echter voor nu nog niets aangekondigd over die nieuwe spelcomputers. Wel is het voor Nederlandse PlayStation 4-games nu mogelijk mee te doen aan de open bèta van PlayStation Now, het eigen gamestreamplatform van Sony.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.