Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony 2016 soundbar-systemen te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2016, 21:53 CategorieLcd en led tv's

Sony heeft begin dit jaar een groot aantal nieuwe producten voor de Nederlandse markt aangekondigd. Naast een nieuwe tv line-up, twee Blu-ray spelers en een aantal draadloze speakers komt het bedrijf met een complete line-up soundbar home cinema-systemen. Deze systemen verschijnen nu langzaam aan in Nederland.

Sony brengt diverse nieuwe soundbars en soundbases naar Nederland. De Japanse fabrikant zet voort wat het in 2015 begonnen is. Zo zien we onder meer Google Cast, Spotify Connect en Wireless Multi-room, terug in de nieuwe modellen. Naast drie Sound Bars en een ‘hybride’ 5.1-kanaals Sound Bar-systeem voegt Sony een Sound Base toe aan het assortiment. De modellen zijn compatibel met hoge resolutie audio en uitgerust met apps voor online muziekstreaming. Ook zijn de systemen draadloos uit te breiden met andere speakers. De HT-XT2 Sound Base en de HT-CT790 soundbar liggen inmiddels in de Nederlandse winkels.

HT-XT2 Sound Base

De HT-XT2 Sound Base moet voor een optimale tv-audio-ervaring zorgen zonder veel ruimte in te nemen. Dit 2.1-kanaals luidsprekersysteem met geïntegreerde subwoofer past onder bijna elke tv en is voorzien van een krasbestendige glazen bovenkant. Het systeem biedt 170W aan vermogen.

Sony-HT-XT2

Dankzij de ingebouwde LDAC-technologie kan een draadloze koptelefoon aangesloten worden. Connectiviteit met Google Cast en Spotify biedt daarnaast een groot aanbod aan online muziek via streaming. Gebruikers kunnen dankzij Wireless Multi-room en de nieuwe Wireless Surround zonder kabels extra speakers toevoegen. De HT-XT2 heeft een adviesprijs van 330 euro.

Sony HT-CT790

Het soundbar-assortiment bestaat onder meer uit de HT-CT790, een echte soundbar die voor, boven of onder je tv geplaatst wordt. Deze vult de ruimte met een vermogen van 330W, bijgestaan door S-Force Pro en een nieuw ontworpen sound deflector bovenop de linker en rechter luidspreker. Dit moet zorgen voor een breed geluidsveld. Ook dit model is compatibel met Wireless Multi-room en Wireless Surround. De HT-CT790 heeft een adviesprijs van 500 euro.

Bekijk de complete Sony 2016 soundbar line-up.
Lees ook onze review van de Sony HT-CT790 soundbar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.