Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung: wij gaan geen oled tv’s meer maken

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2016, 15:01 CategorieOled tv's

Het verandert nagenoeg elke maand maar inmiddels lijkt de kogel door de kerk; Samsung gaat geen oled tv’s meer maken. De Koreaanse fabrikant heeft deze week laten weten geen toekomst te zien in oled en dat betekent dat LG vooralsnog de enige fabrikant van oled-panelen blijft.

Er gaan al maanden geruchten over nieuwe oled tv’s van Samsung. Zo zou het bedrijf weer investeren in oled-fabrieken en ergens in 2017 een of meerdere oled tv’s op de markt willen brengen. Dit blijkt echter allemaal onzin want Kim Hyun-suk, hoofd van de beeldschermenafdeling van Samsung Electronics, laat weten dat het bedrijf geen toekomst meer ziet in de techniek.

De belangrijkste reden voor het besluit is dat er weinig vorderingen zijn gemaakt in het productieproces, waardoor de productie nog altijd even lastig en duur is. Er wordt verder niet gesproken over concurrent LG maar het zou ook goed kunnen dat Samsung weigert panelen van LG af te nemen en dat de productie van oled-panelen volgens de techniek van LG teveel licentiekosten met zich meebrengt.

Samsung bracht in 2013 zijn eerste en enige oled tv op de markt. Dit model werd verkocht voor een prijs van 7.999 euro en maakte gebruik van de RGB oled-techniek. LG maakt gebruik van de WRGB oled-techniek waarbij witte oled’s voorzien worden van een kleurenfilter. Deze techniek blijft efficiënter en naar verloop van tijd stabieler in de kleurweergave. LG heeft momenteel een groot aantal oled tv’s in het assortiment en de prijzen beginnen bij ongeveer 2.500 euro. De modellen van vorig jaar, voorzien van een full hd-scherm, kunnen al voor 1.700 euro gekocht worden.

 • Delen:

Reacties

 1. Audiofreak1
  04 mei, 2016 om 16:16

  Ik denk, een domme beslissing. Iedereen ziet dat een OLED beduidend beter is dan welke LED tv!
  In onze winkel verkopen we wekelijks Oled schermen met enthousiaste klanten.
  Zowel in HD als in UHD. Het HD scherm wint het met gemak van alle LED toestellen op gewoon een digitaal HD signaal. Perfecte kijkhoek, echt zwart.
  LG gaat op deze manier veel klanten winnen.

 2. Pete0603
  05 mei, 2016 om 9:27

  Helemaal mee eens. Je kan an led LCDs tweaken, draaien, opvoeren, slijpen, polijsten, een make-over geven en weet al niet meer, je blijft opgescheept met het feit dat de backlight dwars door de crystallen moet schijnen. En de meeste zijn ook nog edge ligt. En zelfs dan, zelfs met full array moet een hele zone oplichten voor misschien een paar pixels.

  Bij oled licht desnoods EEN pixel, uit 8 miljoen op.

  Samsung zal zeer agressief gaan marketen en hameren op piek helderheid. Die trouwens niets betekent als je weet dat een oled va ruim 500 niets al 20 VOLLE stops kan maken. Samsung zit op 12. Maar als de backlight voluit gaat, om die verblindende 1000 nits te halen, word zwart grijs en zijn de stops aan de onderzijde gewoon weg. Misschien 8 stops over. Bij oled kunnen in EEN frame alle 20 getoond worden.

  De Chinezen maken ook al oleds, Panasonic is al begonnen en andere Japanse merken ook.

  Samsung gaat deze slag verliezen…

 3. Fabian
  05 mei, 2016 om 21:47

  Samsung verliest binnenkort een klant ^^ Beeldkwaliteit is voor mij het allerbelangrijkste, dus hier komt LG OLED

 4. johan
  06 mei, 2016 om 19:56

  Zeer opmerkelijk inderdaad mede omdat ze al jaren hun telefoons van Amoled schermpjes voorzien en dat bewezen duurzaamheid bied. Oled is de toekomst die voor vele consumenten binnen een paar jaar in het bereik ligt zodra de prijzen wat schappelijker worden voor de grotere schermen.

  Ikzelf heb onlangs een nieuwe Ks 8000 van Samsung gekocht puur uit prijsoverweging (3200 euro t.o.v. 6000 euro voor LG Oled)
  Was dat verschil een 1000 euro dan had ik het wel geweten!

  Hoop dat Samsung zich nog eens achter de oren krabt want ze maken verdomt mooie spullen die ik graag blijf gebruiken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.