Samsung: wij gaan geen oled tv’s meer maken

04 mei 2016 1 Minuut 4 Reacties
Samsung-oled-tv

Het verandert nagenoeg elke maand maar inmiddels lijkt de kogel door de kerk; Samsung gaat geen oled tv's meer maken. De Koreaanse fabrikant heeft deze week laten weten geen toekomst te zien in oled en dat betekent dat LG vooralsnog de enige fabrikant van oled-panelen blijft.

Er gaan al maanden geruchten over nieuwe oled tv’s van Samsung. Zo zou het bedrijf weer investeren in oled-fabrieken en ergens in 2017 een of meerdere oled tv’s op de markt willen brengen. Dit blijkt echter allemaal onzin want Kim Hyun-suk, hoofd van de beeldschermenafdeling van Samsung Electronics, laat weten dat het bedrijf geen toekomst meer ziet in de techniek.

De belangrijkste reden voor het besluit is dat er weinig vorderingen zijn gemaakt in het productieproces, waardoor de productie nog altijd even lastig en duur is. Er wordt verder niet gesproken over concurrent LG maar het zou ook goed kunnen dat Samsung weigert panelen van LG af te nemen en dat de productie van oled-panelen volgens de techniek van LG teveel licentiekosten met zich meebrengt.

Samsung bracht in 2013 zijn eerste en enige oled tv op de markt. Dit model werd verkocht voor een prijs van 7.999 euro en maakte gebruik van de RGB oled-techniek. LG maakt gebruik van de WRGB oled-techniek waarbij witte oled’s voorzien worden van een kleurenfilter. Deze techniek blijft efficiënter en naar verloop van tijd stabieler in de kleurweergave. LG heeft momenteel een groot aantal oled tv’s in het assortiment en de prijzen beginnen bij ongeveer 2.500 euro. De modellen van vorig jaar, voorzien van een full hd-scherm, kunnen al voor 1.700 euro gekocht worden.

Reacties (4)