Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung slaat oled over, gaat meteen naar qled’

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2016, 13:31 CategorieLcd en led tv's

Samsung zou hebben besloten oled te laten voor wat het is, zodat het bedrijf zich meteen kan concentreren op wat daarna zou moeten komen: qled. Qled staat voor quantum dot light emitting diodes en maakt, net als oled, geen gebruik van een back-light unit (blu).

Gerucht: Samsung gaat meteen over op qled

De geruchten dat Samsung zou hebben besloten geen oled-televisies te gaan maken, bestaan al enkele maanden. En die geruchten worden steeds hardnekkiger, onder andere door uitspraken van medewerkers van de fabrikant. Nu is er echter een nieuwe ontwikkeling binnen het verhaal: de televisiefabrikant zou namelijk oled laten zijn voor wat het is en meteen overgaan op qled, de mogelijke opvolger van oled. Qled staat voor quantum dot light emitting diodes en maakt, net als oled, geen gebruik van een back-light unit (blu).

De strategie die Samsung zou willen hanteren, luidt mogelijk als volgt: het bedrijf wil in de komende tijd meer quantum dot-televisies uitbrengen, totdat de eerste qled-televisies commercieel geproduceerd zouden kunnen worden. Volgende maand zou het bedrijf zijn roadmap klaar willen hebben, zodat die daarna intern gedeeld (en mogelijk gelekt…) wordt. Qled betekent voor een fabrikant dat er lagere productiekosten zijn en dat televisies mogelijk langer meegaan en meer kleur vertonen, omdat er niet van organisch materiaal gebruik wordt gemaakt.

 • Delen:

Reacties

 1. pete0603
  24 mei, 2016 om 13:57

  Het gerucht gaat dat Samsung deze TVs helemaal NIET gaat maken en ZELF dit gerucht grootsha lig aan het verspreide n is om de toegenomen interesse in LG/oled een halt toe te roepen.

  Over 2-3 gaat het gerucht dat Samsung LG fors betaald om TOESTEMMING van LG te krijgen voor de productie van oleds.

  Laten we elkaar, ik en de medereaguurders hier, geen mietje noemen:

  We WETEN dat LG de licentie van de rgbw/oled techniek van Kodak heeft GEKOCHT en is daarmee aan de slag gegaan.

  Het ALTERNATIEF van SAMSUNG, de gekleurde oleds waarbij de blauwe 2× groters is dan de groene/rode is MISERABEL MISLUKT!

  Maar dit zijn slechts geruchten…
  Trouwens, ik kreeg net van goede kennis een E-mail waarin staat dat de TV, as we know it, binnen een decennium is verdwenen. We gaan alles bekijken in hologrammen, Rondom ons en met een oneindige resolutie, contrast en kleuren. EN in 3d! Of nee… standaard 3d, topmodellen mogelijk tot 2d. Ja, dat was het…

  P.S. excuses voor de toon. Had minder cynisch gekund.

  En het zijn slechts geruchten…

 2. Peter vb
  24 mei, 2016 om 20:10

  Ik zet mijn geld op short throw projectors. Alle tien euro’s . Denk dat dat de toekomst heeft.

 3. frans de groot
  25 mei, 2016 om 17:58

  projectoren ik weet het nog niet led is veel scherper ik ga voor zeer scherp beeld dat krijg een projector nooit en je moet in het donker gaan zitten doe ik ook niet dus dan een scherm.

 4. Jasper
  25 mei, 2016 om 18:57

  Kortom. Ik houd het voorlopig nog maar bij mijn 65″ plasma scherm……

 5. Pete0603
  26 mei, 2016 om 12:01

  Reactie op alle 3…

  Beamers hebben een paar voor en nadelen, zoals te groot zetten en scherpte verliezen, zoals Frans al zei. Ik heb het gezien bij 2 mensen. De 1 gebruikt hem als TV, in een kamer met witte muren en plafond. Naar MIJN mening werkt dat niet. Voor degene zelf maakt het allemaal niet uit. Is trouwens 1280/720. Bij de ander is het echt home cinema, maar, weer MIJN mening, verprutst. Toshiba 12I0/720, grote lens, op 4 meter afstand 2.7 meter beeld. VEEEEEEL te groot. Had hem ook gezegd te wachten op 1920/1080dlp, want die zakten toen al.

  Ruimte niet voldoende verduisterd, en niet volledig afgewerkt. Jammer. Geluid ook k*t. Met dat grote beeld komt dat heel vreemd over…

  Voor degenen die van zowel groot als scherp houden… volgens mij gaan Hisense, TCL, polaroid en nog een paar merken gigantische panelen bouwen voor een redelijke prijs. Voor home cinema wel leuk. Geen gedoe meer met verduisteren en donkere muren. Is WEL beter, maar niet nodig.

  Ik hou het zelf voorlopig bij mijn kurotje. Had onlangs wat zitten pielen met kleurruimte-in feite oververzadiging-black level-in feite black CRUSH, gamma en DRC. Contrast helemaal opengezet en een paar kennissen verteld dat er een Pioneer monteur er een SUHD module had ingebouwd (!?!?!?)

  En ja, ze trapten er in. Wist WEL wie ik voor me had. Ze komen nooit op dit soort sites, dus 😉

  • Peter vb
   26 mei, 2016 om 23:03

   Ik heb het toch echt over short throw projectors. Is heel wat anders als een beamer.

   • Pete0603
    27 mei, 2016 om 12:06

    Is toch een projector die op een meubel wat tegen de muur kan plaatsen en dan schuin naar boven zonder vertekening het beeld kan projectoren?

    Of hebben we het over een heel andere techniek? Ik heb lang niet meer bijgehouden. Laatste wat ik zag, jaar of 6 geleden, is de komst van 1080 dlp. Die schenen beter beeld te geven dan lcd. Media markt had in het verleden een mooie aparte ruimte, maar die is compleet omgebouwd. Nu verkopen ze een handjevol low res presentatie beamers.

 6. frans de groot
  29 mei, 2016 om 10:44

  Ik heb de short trow al gezien was best wel wat maar wacht toch ik ga en blijf voor led.
  Ik ben nu eenmaal liefhebber van goed scherp beeld en geluid ik heb nu dolby atmos dus ook dat moet perfect zijn voor mij geen soundbar is ook barslecht.

  • Pete0603
   30 mei, 2016 om 20:23

   Behalve voor het grote publiek…

   Verkoopt ook makkelijker. En Ik kan het weten. Was verkoper bij de grootste winkelketen tussen 98 en 2005. Gaf de eerste paar jaar goed advies, maar de gemiddelde consument wil het liefst alles kant en klaar.

   Dus ging ik dat adviseren. Merk je ook in de provisie…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.