Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung gaat reclame tonen op smart tv’s

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2016, 10:14 CategorieSmart tv's

Het ziet er naar uit dat Samsung ook in Europa advertenties gaat tonen op zijn smart tv’s. De Koreaanse fabrikant doet dit al in de Verenigde Staten en zou de wijziging op korte termijn ook in Europa willen doorvoeren. Gebruikers van een Samsung smart tv krijgen dan in het hoofdmenu advertenties te zien.

De tv-markt staat al jaren onder druk. Het aantal grote spelers wordt steeds kleiner en de winstmarges worden steeds lager. Dat betekent dat fabrikanten andere manieren proberen te vinden om aan tv’s te verdienen. De komst van advertenties binnen de smart tv-platformen is dan ook geen grote verrassing maar het zet wel de deur wagenwijd open.

Volgens The Wall Street Journal voert Samsung de wijziging ergens in de komende maanden door. Reeds gelanceerde modellen zouden een software-update krijgen waarna er advertenties in de vorm van tegels in het hoofdmenu van de tv getoond worden. De advertenties verschijnen naast de applicaties die op de tv geïnstalleerd staan. Wanneer er op een advertenties geklikt wordt zou er interactie met de gebruiker moeten plaatsvinden, bijvoorbeeld in de vorm van een game of quiz.

Vooralsnog is niet duidelijk of de advertenties op het gebruik of de locatie van de gebruiker afgestemd worden. We wachten de update van Samsung af.

 • Delen:

Reacties

 1. Beebee
  31 mei, 2016 om 14:03

  Ik beschouw dit als opdringerig/ongewenst dus, Bye bye Samsung. Net als de mobieltjes van Samsung, er staat te veel ongewenste apps op due je niet kunt verwijderen. Samsung Never Again!

 2. pete0603
  31 mei, 2016 om 14:22

  Ze moeten sowieso lekker *pr*tt*n met die SMART TVs. Een TV moet doen waar hij voor bedoeld is, beeld geven. Je kan er altijd nog een smart device aan koppelen mocht je daar behoefte aan hebben.

  Zal je zien hoeveel mensen er afhaken….

 3. bakker
  31 mei, 2016 om 14:23

  Nou dat is dan het einde van smart tv’s. Zijn al redelijk overbodig en onhandig t.o.v. oudere alternatieven, maar zolang ze de TV niet gratis weggeven, is dit een belachelijk business model.
  Ga zo door en de TV wordt niet meer dan een monitor. Beetje V&D beleid, oubollig en totaal je markt en produkt niet kennen en kunnen plaatsen.

 4. Peter vb
  31 mei, 2016 om 23:25

  Als het zover komt zal mijn volgende keus waarschijnlijk niet meer op Samsung vallen.

 5. frans de groot
  01 juni, 2016 om 9:13

  Weg met al die reclame ik zit er niet op te wachten kom maar met een monitor scherm zonder speakers en tuners lekker schoon zonder zooi er op. Nu neem ik op wat ik bekijk bij commerciele zenders en zap de reclame snel door. ben ook van plan om van android mobiel af te gaan naar windows 10 mobiel en dat ga ik ook later doen voor een tablet ik heb het geheel gehad met android en reclames.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.