Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Raumfeld voegt Google Cast voor Audio toe aan multiroom-systeem

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2016, 15:39 CategorieLuidsprekers

Raumfeld, onderdeel van het Duitse Teufel, laat vandaag weten dat het bedrijf ondersteuning voor Google Cast voor Audio toevoegt aan zijn multiroom-oplossingen. De speakers van het bedrijf kunnen via deze weg nog eenvoudiger audio weergeven, van welke bron dan ook.

Google presenteert in het kader van zijn Developer Conference producten van partners die ondersteuning bieden voor zijn streaming-infrastructuur Google Cast voor Audio, waaronder de multiroom speakers van Raumfeld. De audiofabrikant uit Berlijn breidt hiermee zijn ondersteuning voor streaming muziekdiensten fors uit.

Google Cast voor Audio maakt het mogelijk om muziek te streamen naar compatibele multiroom speakers. Veel populaire apps bieden ondersteuning voor Google Cast voor Audio, zoals Deezer, Qobuz, Juke, ALDI Life Music en Google Play Music. Ook de app van Raumfeld zelf krijgt nu ondersteuning voor de standaard.

De speakers spelen de stream die via Google Cast voor Audio komt direct via internet af, zodat de smartphone of tablet niet wordt belast en zonder beperkingen kan worden gebruikt. De streamingoptie kan worden gebruikt in combinatie met apps op Android en iOS en alle mogelijke audiocontent via Chrome-browsers op PC’s, Macs en Chromebooks. 

Alle huidige multiroom speakers van Raumfeld bieden na de installatie van een update ondersteuning voor Google Cast voor Audio. Wel laat het bedrijf weten dat de implementatie van Cast voor Raumfeld zich momenteel in een interne bètafase bevindt.

Lees ook onze uitgebreide review van het Raumfeld multiroom-systeem.

 • Delen:

Reacties

 1. Audiofreak1
  19 mei, 2016 om 20:04

  Mooie Heos speaker!

  • Martijn Chel
   19 mei, 2016 om 22:57

   Haha, zeker!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.