Philips lanceert Ultra HD tv’s met Google Cast in de VS

31 mei 2016 1 Minuut 1 Reacties
Philips-tv-Google-Cast

In navolging van onder meer Polaroid en Vizio brengt nu ook Philips tv's met Google Cast uit in de VS. P&F USA, het bedrijf dat het Philips-merk in de VS mag voeren, komt met een complete serie Ultra HD tv's die zijn uitgerust met Google's Cast-standaard voor het eenvoudig streamen van media.

De nieuwe Ultra HD tv’s in de 6000-serie van Philips zijn in samenwerking met Google ontwikkeld en komen zonder smart tv-platform. In plaats daarvan is het Google Cast-protocol ingebouwd waardoor je apps, websites en media van je tablet of smartphone op tv kunt weergeven. Je hebt dezelfde mogelijkheden als met de Google Chromecast maar dan zonder externe dongle. Het grote voordeel van Google Cast is dan ontwikkelaars geen aparte apps per smart tv-platform hoeven te ontwikkelen en ook fabrikanten er minder tijd en geld in hoeven te steken. Dit zorgt weer voor betere en meer apps die op je tv gebruikt kunnen worden.

De 6000-serie bestaat uit modellen met formaten van 43-inch, 49-inch, 55-inch en 65-inch. Alle tv’s beschikken over de 4K Ultra HD-resolutie. De 49-inch en 55-inch modellen komen met BrightPro LED en Micro Dimming voor betere HDR-prestaties met de ips-panelen. De 43-inch en 65-inch modellen beschikken over va-panelen met Macro Dimming LED. Alle tv’s ondersteunen de weergave van HDR-materiaal.

De prijzen van de Philips tv’s met Google Cast beginnen bij 649,99 dollar voor het 43-inch model en eindigen bij 1.499,99 dollar voor het 65-inch model. Deze tv’s verschijnen niet op de Nederlandse markt.

Reacties (1)