Panasonic stopt productie schermen voor tv’s

31 mei 2016 1 Minuut 1 Reacties
Panasonic-DXW904-review-feature

Reuters meldt vandaag dat Panasonic heeft aangekondigd de eigen productie van panelen voor televisies in september van dit jaar te willen stoppen.

Slecht nieuws voor de fans van Panasonic; het bedrijf stopt namelijk met de productie van eigen panelen voor tv’s. De Japanse fabrikant heeft zes jaar terug nog een nieuwe fabriek voor de productie van tv-schermen geopend maar deze winst nooit voor winst te zorgen. De kans dat Panasonic stopt met de verkoop van tv’s lijkt echter klein.

Reuters meldt vandaag dat Panasonic heeft aangekondigd de eigen productie van panelen voor televisies in september van dit jaar te willen stoppen. Dit betekent dat de lcd-fabriek in Himeji gesloten wordt, zes jaar na de opening. De Japanse fabrikant zou tot dit besluit gekomen zijn door de alsmaar toenemende concurrentie uit Zuid-Korea en China, waardoor de winstmarges steeds kleiner geworden zijn.

Panasonic lijkt echter voorlopig niet uit de tv-markt te stappen. Een aantal van de huidige modellen van het bedrijf zijn al uitgerust met panelen van onder meer LG en dat aantal zal dus de komende tijd toenemen. Ook blijft het bedrijf zelf verantwoordelijk voor het technische verhaal van de tv, datgene dat de Japanse fabrikant dan van de concurrentie moet onderscheiden.

In 2013 maakte Panasonic bekend als laatste fabrikant van plasma tv’s te stoppen met de productie. De dalende vraag en verslechterende winstmarges konden niet meer goedgepraat worden. Ook oled lijkt niet voor Panasonic weggelegd te zijn. Afgelopen jaar introduceerde het bedrijf zijn eerste oled tv maar met een paneel van LG.

Reacties (1)