Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic stopt productie schermen voor tv’s

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2016, 12:43 CategorieLcd en led tv's

Slecht nieuws voor de fans van Panasonic; het bedrijf stopt namelijk met de productie van eigen panelen voor tv’s. De Japanse fabrikant heeft zes jaar terug nog een nieuwe fabriek voor de productie van tv-schermen geopend maar deze winst nooit voor winst te zorgen. De kans dat Panasonic stopt met de verkoop van tv’s lijkt echter klein.

Reuters meldt vandaag dat Panasonic heeft aangekondigd de eigen productie van panelen voor televisies in september van dit jaar te willen stoppen. Dit betekent dat de lcd-fabriek in Himeji gesloten wordt, zes jaar na de opening. De Japanse fabrikant zou tot dit besluit gekomen zijn door de alsmaar toenemende concurrentie uit Zuid-Korea en China, waardoor de winstmarges steeds kleiner geworden zijn.

Panasonic lijkt echter voorlopig niet uit de tv-markt te stappen. Een aantal van de huidige modellen van het bedrijf zijn al uitgerust met panelen van onder meer LG en dat aantal zal dus de komende tijd toenemen. Ook blijft het bedrijf zelf verantwoordelijk voor het technische verhaal van de tv, datgene dat de Japanse fabrikant dan van de concurrentie moet onderscheiden.

In 2013 maakte Panasonic bekend als laatste fabrikant van plasma tv’s te stoppen met de productie. De dalende vraag en verslechterende winstmarges konden niet meer goedgepraat worden. Ook oled lijkt niet voor Panasonic weggelegd te zijn. Afgelopen jaar introduceerde het bedrijf zijn eerste oled tv maar met een paneel van LG.

 • Delen:

Reacties

 1. pete0603
  31 mei, 2016 om 14:13

  Heeft Sony ooit panelen gebouwd dan?

  Volgens inside info, 12 jaar geleden, leverde Samsung de panelen…

  In het CRT tijdperk, toen we iets van 40 merken hadden, waren er slechts 3 fabrikanten van CRTs.

  Dit is niets nieuws…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.