Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Oppo lanceert Sonica multiroom-speaker

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2016, 21:24 CategorieLuidsprekers

Oppo gaat de concurrentie aan met Sonos. Het bedrijf komt binnenkort namelijk met de Sonica, een draadloze speaker waarmee een multiroom-systeem ingericht kan worden. De speaker biedt ondersteuning voor hoge resolutie audiobestanden en komt met diverse draadloze standaarden.

De Sonica is de eerste draadloze speaker van Oppo en het bedrijf heeft zich duidelijk laten inspireren door concurrent Sonos. Het design van de speaker heeft namelijk veel weg van de Sonos Play-modellen. Onder de motorkap is er echter voldoende interessants te melden, waaronder de ondersteuning voor hoge resolutie audio met 24-bit / 192kHz en software van Dirac waarmee automatische kamercorrectie mogelijk gemaakt wordt.

Daarnaast kan de speaker muziek vanaf DLNA-servers weergeven, je kunt een usb-medium aansluiten en toegang krijgen tot NAS-schijven. Voor draadloze communicatie met je mobiele apparaten zijn Bluetooth en AirPlay aanwezig. Oppo maakt het mogelijk om meerdere speakers te koppelen met je thuisnetwerk en zo muziek door het hele huis weer te geven. Voor de bediening is een speciale smartphone-app ontwikkeld.

De Oppo Sonica wordt in de VS gelanceerd voor 299 dollar. Of en wanneer de speaker de oversteek naar Nederland maakt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.