Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nvidia Shield TV krijgt ondersteuning voor Netflix HDR

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2016, 10:10 CategorieMediaspelers

Nvidia heeft een software-update aangekondigd voor de Nvidia Shield TV, die onder meer ondersteuning voor Netflix HDR en 4K-video’s op YouTube brengt. Die video’s op YouTube kunnen dan ook eindelijk in 60fps worden afgespeeld.

Nvidia Shield TV krijgt een software-update

De Nvidia Shield TV is de eerste Android TV-settopbox die ondersteuning aanbiedt voor 4K-content en wanneer de Xiaomi Mi Box wordt gelanceerd dan krijgt deze mediaspeler concurrentie. Maar Nvidia zit natuurlijk niet stil. Niet dat er nu ineens nieuwe hardware wordt uitgebracht door de fabrikant – nee, er is een software-update aangekondigd. Deze update moet een aantal broodnodige features met zich meebrengen. De eerste toevoeging is ondersteuning voor HDR-video’s binnen de populaire videostreamingdienst Netflix.

Daarnaast kunnen ook YouTube-video’s eindelijk in 4K en zestig frames per seconde worden afgespeeld. Daarnaast brengt Nvidia ook HDR-ondersteuning voor de GameStream-applicatie, waarmee het mogelijk is pc-games te streamen van je computer naar de settopbox. Google heeft overigens bekendgemaakt dat er ook een hoop content van grote netwerken en zenders naar Android TV komt, evenals picture-in-picture-video. Wanneer de updates voor het platform voor tv’s en mediaspeler wordt uitgebracht, is niet bekendgemaakt.

Onlangs bracht Google nog een app voor iOS uit waarmee je een Android TV-apparaat kunt bedienen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.