Marantz lanceert PM6006 versterker en CD6006 cd-speler

23 mei 2016 2 Minuten 0 Reacties
Marantz-PM6006-CD6006

Marantz voert deze week weer een verbetering door in zijn stereocollectie voor de echte muziekliefhebber. Vandaag kondigt het bedrijf de nieuwe PM6006 geïntegreerde versterker en CD6006 cd-speler aan.

De apparaten komen volgens het bedrijf met een nog verfijnder Marantz-geluid voor veeleisende muziekliefhebbers.

Marantz PM6006

De PM6006 geïntegreerde versterker met digitale ingangen is een verbeterde opvolger van de PM6005. Marantz heeft vastgehouden aan voor- en eindversterkersecties met uitsluitend afzonderlijke componenten; in het signaalpad is geen IC te vinden. De PM6006 is verbeterd om piekbelasting in de eindversterkertrap te kunnen verwerken, waardoor het geluid veel gedetailleerder kan worden uitgewerkt en daardoor helderder en transparanter klinkt. De Current Feedback-versterkertechnologie biedt een grote bandbreedte en geluidsweergave met hoge precisie. Gecombineerd met de ringkerntransformator beschikt de PM6006 over een grote energievoorraad waarmee ook veeleisende luidsprekers kunnen worden aangestuurd. De HDAM-modules moeten zorgen voor een krachtig, dynamisch en gedetailleerd, origineel Marantz-geluid.

Op het achterpaneel is te zien dat je deze geïntegreerde versterker rechtstreeks kunt aansluiten op een breed scala van digitale bronnen, en met de 24 bits/192 kHz hoogvermogen CS4398 DAC van hoge resolutie muziek kunt genieten. De versterker heeft bovendien twee optische en een coaxiale digitale ingang (één optische ingang meer dan de PM6005). De complete digitale sectie is volledig afgeschermd met een extra metalen behuizing zodat het digitale circuit het analoge signaal niet kan beïnvloeden. Ook zijn de vijf analoge audio ingangen met speciale phono ingang, twee paar vergulde luidsprekeraansluitingen en de afstandsbediening aanwezig.

Marantz CD6006

De nieuwe CD6006 is een verbeterde versie van de CD6005, met nog meer speciaal geselecteerde componenten en een nieuw ontworpen circuit. De technici van Marantz hebben daarnaast massievere voetjes toegevoegd om trillingen verder uit te bannen. De groot formaat voeding voorziet het digitale en analoge circuit van de speler van stroom, terwijl de hoogwaardige CS4398-DAC digitale signalen omzet in analoge, die vervolgens naar de vergulde gesynchroniseerde uitgangen worden gestuurd via de door Marantz zelf ontwikkelde kleine signaalversterker, de HDAM-SA2. Het apparaat wordt met dezelfde afstandsbediening als die van de PM6006 bediend. De CD6006 heeft een nieuw ontwikkeld, samengestelde hoofdtelefoon aansluiting met instelbare versterking voor een breder scala van hoofdtelefoons.

De nieuwe Marantz PM6006 en CD6006 zijn vanaf juni verkrijgbaar in zwart en zilver-goud.

Reacties (0)