Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG E6V en G6V oled tv’s te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2016, 11:03 CategorieOled tv's

LG’s nieuwste oled tv’s, begin dit jaar gepresenteerd tijdens CES 2016, liggen inmiddels in de Nederlandse winkels. De topmodellen in de E6V- en G6V-serie zijn te koop vanaf 4.999 euro.

LG oled tv’s te koop in Nederland

Met de twee nieuwe modellen, die vanaf nu verkrijgbaar zijn, zet LG nog steviger in op de beeldkwaliteit van oled, gecombineerd met een uniek design.

De E6V en G6V zijn de eerste tv’s die het ‘Picture-on-Glass’ design bevatten, waarbij het oled-paneel bevestigd is op een glazen achtergrond. Dit zorgt voor een zeer dunne bezel rond het scherm. Daardoor zijn deze tv’s slechts 2.57mm dun. Het design wordt compleet gemaakt met transparante hoeken. De G6V is een toptoestel in de lin-eup van LG. De aansluitingen en speakers zijn volledig geïntegreerd in de voet van het toestel. Het is mogelijk om de voet naar achteren te kantelen zodat de tv aan de muur gemonteerd kan worden. De geluidsopties van beide modellen zijn in samenwerking met Harman Kardon verder geoptimaliseerd.

De oled-technologie maakt het zogenaamde ‘backlight’ (LED) niet langer nodig. De LG oled tv kent daardoor een oneindig en consistent contrast. Zwart wordt diep weergegeven en zwarte details in donkere scènes springen daardoor nog meer in het oog. Daarnaast komen kleuren op een zwarte achtergrond meer tot hun recht en tonen ze realistischer en levendiger.

Alle 4K TV’s, en dus ook de oled E6V en G6V modellen, ondersteunen HDR: de HDR-opnametechniek zorgt voor een nog groter kleurcontrast. De LG oled tv kan meer dan twintig stops helderheid weergeven, waardoor elk detail zichtbaar is, zowel in donkere als lichte beelden. De modellen van de Koreaanse fabrikant zijn de enige tv’s in Europa die in staat zijn om HDR 10 en Dolby Vision HDR weer te geven.

LG-G6V-oled-tv

De LG oled E6V en G6V draaien op de laatste versie van webOS 3.0, het  LG Smart TV-besturingssysteem. LG WebOS 3.0 maakt de gebruikerservaring nog intuïtiever door onder meer Magic Mobile Connection toe te voegen. Hiermee kan je eenvoudig de apps van je mobiele toestel gebruiken op het scherm van je TV.

De nieuwe E6V is beschikbaar in 55 inch (OLED55E6V) en 65 inch (OLED65E6V). De LG G6V is beschikbaar in 65 inch (OLED65G6V) en 77 inch (OLED77G6V). Deze modellen zijn inclusief voetsteun met geïntegreerde speakers.

Bekijk de complete LG 2016 lcd en oled tv line-up.
Lees ook onze LG OLED65E6V oled tv review.

  • Delen:

Reacties

  1. Michael
    09 mei, 2016 om 15:44

    Wanneer zullen ze in de winkels te zien zijn zoals bijvoorbeeld media markt ??

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.