Kleine start-up neemt Bowers & Wilkins over

05 mei 2016 1 Minuut 0 Reacties
bowers-wilkins-pvd1

Groot nieuws in de audiowereld deze week. Bowers & Wilkins, natuurlijk bekend van de hoogwaardige speakers, wordt overgenomen. En niet door een grote concurrent maar door een kleine en relatief onbekende start-up genaamd EVA Automation.

Joe Atkins, de man die al 30 jaar het merendeel van de aandelen van Bowers & Wilkins in handen heeft, heeft ze verkocht. De beste man draagt de aandelen over aan EVA Automation, een Silicon Valley start-up die zelfs nog geen enkel product op de markt gebracht heeft.

EVA Automation is pas 2 jaar jong en is opgericht door oud Facebook-medewerker Gideon Yu. Het bedrijf heeft 40 medewerkers in dienst. De start-up zegt zich te specialiseren in vernieuwende audio- en videoproducten maar moet nog altijd een eerste product of dienst lanceren. Yu zelf laat weten dat het bedrijf al twee jaar werkt aan unieke audio- en video-ervaringen en dat we dan ook snel wat zullen horen over de plannen.

Wat de overname exact betekent voor Bowers & Wilkins is niet duidelijk. Yu geeft aan geen plannen te hebben om drastische veranderingen door te voeren in het personeel, distributie of producten. Voorlopig blijven we dus de premium Bowers & Wilkins speakers terugvinden in de hifi-winkels.

Later wordt een officieel persbericht uitgebracht waarin beide bedrijven meer informatie over de overname zullen delen.

Reacties (0)