Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hificorner.nl favorieten: de nieuwe krachtpatsers van AudioQuest

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2016, 17:28 CategorieGesponsord

Elke twee weken schijnen de collega’s van Hificorner.nl hun licht op de beste, meest interessante of nieuwste hifi-producten. Deze week kijken we naar de favoriete mini digital-to-analog converters van de webwinkel.

AudioQuest komt deze maand met drie hoogwaardige mini digital-to-analog converters: de DragonFly Black, Dragonfly Red en de Beetle. Juist in een tijd dat steeds meer mensen luisteren naar muziek vanaf een computer, smartphone of tablet zijn digitale oplossingen om de geluidskwaliteit een boost te geven zeer prijzenswaardige ontwikkelingen.

De AudioQuest DragonFly Black en Red zullen in de regel vooral gebruikt worden als hoofdtelefoonversterker of d/a-converter in een hifi-set, terwijl de Beetle de oplossing is om de kwaliteit van meerdere bronnen (televisie, Hifi-installatie, pc) te verbeteren. De nieuwe DAC’s uit de stal van AudioQuest zijn in staat om in combinatie met een hoogstaande set tot goede prestaties te komen.

De DragonFly Black en DragonFly Red zijn in januari onthuld tijdens de CES in Las Vegas. Deze nieuwe portable d/a-converters leveren betere geluidskwaliteit, een lager energieverbruik en compatibiliteit met Android- en Apple-toestellen. AudioQuest heeft er bewust voor gekozen de d/a-converters te beperken tot 24-bit/96kHz, zodat ze eenvoudig te gebruiken zijn, zonder dat daar extra drivers aan te pas komen.

AudioQuest DragonFly Red

De matzwart metalen Dragonfly Black is een USB DAC, voorversterker en hoofdtelefoonversterker en is de opvolger van de DragonFly v1.2. Hij beschikt over dezelfde analoge volumeregeling als de DragonFly v1.2 en is uitgerust met de zeer energiezuinige 32-bit ESS 9010 DAC, waardoor hij met gemak op een draagbaar apparaat aangesloten worden, zonder dat de accu het moet ontgelden. Voor koppeling met Apple-producten is er de Lightning to USB Camera Adapter, terwijl de USB OTG Adapter geschikt is voor Android-toestellen.

De AudioQuest DragonFly Red is de grotere en duurdere broer van de Black. Deze USB DAC beschikt over iets meer spierkracht dan de Black en is daardoor nog meer in staat de nuances en details van het geluid te markeren. De DragonFly Red is voor de absolute purist en doet het met de zeer hoogwaardige 32-bit ESS 9016 DAC en een bit-perfect digitale volumeregeling. Bovendien is DAC van de DragonFly Red eveneens zeer energiezuinig, waardoor hij net als de Black gemakkelijk op een draagbaar apparaat aangesloten kan worden.

Dan is er nog de AudioQuest Beetle. De handzame Beetle komt met Bluetooth, een USB-verbinding én een digitale optische ingang. De Beetle is de eerste desktop Bluetooth USB DAC die online voorzien kan worden van nieuwe software. De Beetle is te gebruiken om het geluid van een televisie te verbeteren of in combinatie met een draadloos audiosysteem voor een hogere geluidskwaliteit. Via Bluetooth is de Beetle te gebruiken in combinatie met een smartphone of tablet, terwijl de DAC in samenwerking met een pc kan dienen als hoofdtelefoonversterker of als verbinding met een hifi-set.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.