Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google stopt met verkoop Nexus Player

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2016, 23:41 CategorieMediaspelers

Google is gestopt met de verkoop van de Nexus Player. De kleine ronde mediaplayer is niet meer te koop via de Google Play Store.

Nexus Player krijgt de ‘axe’

Gek genoeg staat er op de beginpagina van de apparatenverkoopafdeling nog wel een plaatje van de Nexus Player. Maar die is dus als je verder klikt naar ‘tv en audio’  niet meer te krijgen. Alleen de twee Chromecast-apparaatjes staan daar nog.

Asus-product

De Nexus Player werd voor Google gefabriceerd door Asus. Wat er de reden van is dat de Nexus Player uit de Play Store is gehaald, is door Google niet toegelicht. Bij wederverkopers is de mediaspeler waarschijnlijk nog wel te krijgen, maar de voorraden zullen waarschijnlijk niet meer worden aangevuld. Dus als je er nog een wilt hebben, is het snel handelen geblazen.

Android TV

De Android TV-box, kunnen we veilig stellen, is nu de nek omgedraaid door Google. De reden daarvoor is niet zo moeilijk te bedenken. De anderhalf jaar jonge gadget is niet echt veel gevraagd en er zijn talloze andere fabrikanten die een Android TV-box maken en dat soms ook beter doen dan Google. De Chromecast-apparaten zijn in veel gevallen handiger, en Google blijft hier zo te zien zijn aandacht op focussen.

Opvolger?

Het kan natuurlijk zijn dat Google met een nieuwe mediaplayer komt die de Nexus Player moet opvolgen, maar erg waarschijnlijk lijkt dat niet; dan zou die waarschijnlijk al meteen zijn aangekondigd toen de oude uit de Play Store werd gehaald.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.