Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Games van Nintendo NX staan op cartridges, niet op discs’

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2016, 11:22 CategorieGaming

Er is een nieuw gerucht over de Nintendo NX verschenen: de games voor het apparaat staan niet op discs, maar op die ‘ouderwetse’ cartridges. ‘Ouderwetse’ staat hier bewust tussen haakjes, omdat ze nog wel eens een modern voordeel kunnen hebben.

Gerucht: geen discs voor de Nintendo NX

De Nintendo NX zal zijn games niet op discs, maar op cartridges gaan krijgen – als we een gerucht uit Japan mogen geloven. Dat gerucht is gebaseerd op het gegeven dat het bedrijf Macronix, dat ook al zaken deed met Nintendo voor de Nintendo 64, geheugenchips gaat leveren aan de spellenboer – maar het zou hier gaan om meer chips dan gebruikelijk. Normaal worden die namelijk in de spelcomputers zelf gestopt, maar nu leeft het idee – omdat het aantal te produceren chips naar verwachting van Macronix omhoog gaat – dat ze voor de games zijn.

En als dat idee klopt, dan krijgen we inderdaad te maken met cartridges, omdat die genoeg ruimte huisvesten voor extra hardware, bijvoorbeeld in de vorm van opslaggeheugen. Nu lijkt dit idee achterhaald en ouderwets, maar cartridges kunnen wel een groot voordeel bieden ten opzichte van discs: ze kunnen informatie veel sneller laden en versturen. Mocht je nu een Xbox 360 of een PlayStation 3 hebben, dan ben je bekend met het pop-in-probleem: textures die zomaar in beeld verschijnen tijdens het spelen, omdat ze niet eerder geladen konden worden.

En heb je een moderne console, zoals een PS4 of een Xbox One staan, dan weet je dat je alle games inmiddels dient te installeren voordat je ze kunt spelen, zodat de problemen met pop-in en lange laadtijden kunnen worden voorkomen. Optische drives kunnen de ontwikkelingen op het gebied van cpu en gpu dus niet bijhouden. Vroeger was het wel zo dat de cartridges voor de Nintendo 64 veel duurder waren dan de discs voor de PlayStation, maar deze nieuwe varianten zouden, uiteindelijk, niet veel duurder zijn dan de huidige Blu-ray-discs.

Eerder gaf Nintendo ook al aan de Nintendo NX zonder verlies te gaan verkopen. Eén van de middelen die daarbij kan helpen, is het verwijderen van de discdrive. Ook kunnen er NX-modellen worden verkocht met minder GB aan opslagruimte – of zelfs helemaal zonder, als alles op een cartridge kan worden opgeslagen. Uiteraard heeft het bedrijf uit Japan hier nog niets over bevestigd of ontkracht. Het duurt nog wel even voordat we de console in werking gaan zien. In elk geval niet op de E3, maar gelukkig wel op een (veel) later moment in dit jaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.