Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

GameFly Streaming klaar voor Philips TV

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2016, 11:45 CategorieGaming

TP Vision maakt bekend dat een aantal Philips-televisies (met en zonder Android TV) uit 2015 en 2016 klaargestoomd zijn voor Gamefly Streaming. Daarmee is het mogelijk enkele consolespellen te streamen naar je tv, zonder dat je daarvoor een spelcomputer nodig hebt.

GameFly Streaming naar Philips-televisies

Dankzij de nieuwe samenwerking tussen TP Vision en GameFly kunnen bestaande en nieuwe eigenaren van een groeiend aantal Philips Smart en Android TV’s uit 2015 en 2016 straks genieten van GameFly Streaming. Dat is een gamestreamingdienst die gebruikers in staat stelt games te streamen vanaf een server naar hun tv, zonder daarvoor een spelcomputer nodig te hebben. Vooralsnog biedt de op de cloudgebaseerde gamingdienst keuze uit ruim zestig games, waaronder toonaangevende titels met consolekwaliteit met awards op zak.

Titels die genoemd worden zijn Tomb Raider, Batman: Arkham Origins, F.E.A.R. 3, Darksiders, Red Faction Armageddon, Lego Batman 3, Pacman Championship Edition, WRC4 en meer. In de loop van 2016 zal dit aanbod verder worden uitgebreid. Philips maakt de GameFly-app en de gamingdienst in eerste instantie beschikbaar voor 21 modellen, beginnend bij de 5500-serie. In de loop van het jaar kunnen nog eens zestien modelseries via firmware worden opgewaardeerd. De spellen kunnen vijftien minuten gratis worden uitgeprobeerd.

Er zijn twee maandabonnement beschikbaar voor GameFly Streaming: Family en Gamer. Beide kosten 9,95 euro per maand. Het Family-pakket bevat relatief eenvoudige familiegames met een PEGI-rating van 12 of lager. In het Gamer-pakket zitten meer uitdagende titels met uiteenlopende PEGI-ratings. Elk pakket bestaat uit tientallen titels, die het hele jaar door periodiek worden vernieuwd. Voor HD-kwaliteit is een internetverbinding van 8 Mbps nodig, terwijl 4 Mbps genoeg is voor SD-resolutie. Daar moet je dus even goed op letten straks.

De x-input-gamepad, die op de USB-poort van de tv moet worden aangesloten, is er in vijf modellen. De latentie – vertraging in de data-overdracht – is teruggebracht tot een niet-detecteerbare 0,1 seconde en er wordt bescherming geboden tegen packet loss, bandbreedteschommelingen en variable roundtrips. De spellen kunnen tussentijds worden opgeslagen, waarna er op ieder compatibel Philips-toestel of GameFly Streaming-apparaat verder kan worden gespeeld. Verder zullen er geen advertenties worden getoond op de gamestreamingdienst.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.