Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De Mi Box van Xiaomi is een 4K Android TV-settopbox

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2016, 10:00 CategorieMediaspelers

Xiaomi heeft aangekondigd een eigen Android TV-settopbox uit te willen brengen. De mediaspeler moet in elk geval worden uitgebracht in de VS, maar er is nog niets bekend over een prijs of releasedatum. Ook is nog niet duidelijk of de Mi Box in Europa wordt uitgebracht door de Chinese fabrikant.

Dit is de Xiaomi Mi Box

Xiaomi heeft de Mi Box gepresenteerd. Dit is een Android TV-settopbox, die in elk geval in de Verenigde Staten wordt uitgebracht. Maar wanneer en wat de prijs zal zijn, is nog niet bekendgemaakt. De mediaspeler lijkt in veel opzichten op de Nexus Player van Google. Het apparaat wordt gelanceerd met Marshmallow en beschikt over 4K en HDR. Bij de speler zit een meegeleverde afstandsbediening. Mocht je goed willen gamen, dan kun je ook een Xiaomi-controller kopen. Maar de Box werkt in principe met alle Bluetooth-controllers.

xiaomi-mi-box-2

Onder de motorkap zit een quadcore Cortex A52 2,0GHz processor, 2GB aan werkgeheugen en slechts 8GB aan interne opslagruimte. Er wordt geen melding gemaakt van een micro-sd-kaartsleuf. Wel is er een usb 2.0-aansluiting, waar je een externe harde schijf of usb-stick op zou kunnen aansluiten. Verder is er wifi en hdmi aanwezig en is er ondersteuning voor surround sound 7.1. Meer is er niet over de Xiaomi Mi Box bekendgemaakt. Wellicht dat we binnenkort meer over de mediaspeler annex spelcomputer met Android TV horen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.