Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De Gravity speaker lijkt in de lucht te zweven

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2016, 15:19 CategorieLuidsprekers

Het aantal bluetooth-speakers dat vandaag de dag verkocht wordt is enorm dus één van de vlakken waarop fabrikanten zich proberen te onderscheiden is het design. Het bedrijf Meizu introduceert een bluetooth-speaker die in de licht lijk te zweven, net als het display.

Meizu is een Chinese fabrikant van elektronica als mp3-spelers en smartphones, maar dat betekent niet dat er niet over design nagedacht wordt. De Gravity speaker is ontworpen door Kosho Tsuobi, een Japanse Boeddhist designer. Het hele idee achter het apparaat is dat het geheel in de lucht lijkt te zweven.

De speaker heeft een standaard die transparant is, waardoor het zwevende effect waargemaakt wordt. Maar, het hoogtepunt is het display. Middels een prisma bovenop de speaker wordt een virtueel beeld van het display boven de speaker weergegeven. Het scherm, waarop het nummer en de artiest verschijnen, zweeft dus boven de speaker.

De speaker zelf beschikt over een aluminium behuizing, terwijl de grill gemaakt is van polyester dat speciaal voor high-end speakers ontwikkeld zou zijn. Onder de motorkap zien we twee 3.2cm drivers met een vermogen van 20 Watt terug, gecombineerd met twee passieve bass-drivers. Er wordt samengewerkt met Dirac voor een optimale audioweergave.

Verder komt de Gravity met WiFi, bluetooth, een aux-input, een app voor iOS en Android, en ondersteuning voor Spotify, SoundCloud en TuneIn. De speaker staat momenteel op het crowdfundingplatform Indiegogo, waar nog 75.000 dollar opgehaald moet worden. Voor 169 dollar kun je investeren en een exemplaar reserveren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.