Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Consumentenbond ergert zich aan apps voor smart tv’s

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2016, 11:05 CategorieSmart tv's

De Consumentenbond vindt dat fabrikanten hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor apps die ze op hun smart-tv’s installeren. Ze pronken met slimme apps voor hun slimme tv’s, maar garanderen vervolgens niet dat die apps goed blijven werken of überhaupt op de tv’s blijven, aldus de bond.

Consumentenbond: geen garantie voor apps op smart-tv’s

De Consumentenbond heeft aangegeven zich te ergeren aan de ondersteuning (of het gebrek eraan) die fabrikant aanbieden voor apps op een smart tv. De bond stelt dat er wel wordt gepronkt met de apps en hun mogelijkheden, maar dat er nergens wordt gegarandeerd (ook niet uit rondvraag) dat de software blijft werken of geüpdatet wordt wanneer dit niet langer het geval is. Ook kan het zomaar zijn dat apps van de tv verdwijnen. De bond vindt dat fabrikanten hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor apps die ze op hun smart-tv’s installeren.

Uit onderzoek onder ruim 4400 consumenten met een smart tv blijkt dat het merendeel bij de aankoop bewust heeft gekeken welke apps werden meegeleverd. 31% van de ondervraagden gebruikt de apps op hun smart tv dagelijks tot een paar keer per week. Meer dan driekwart vindt dat de apps op een nieuwe smart tv even lang horen te werken als het toestel dat is aangeschaft, omdat ze een belangrijk onderdeel van de tv vormen. Apps kunnen al van het scherm verdwijnen als tv’s pas een paar jaar oud zijn en dus nog jaren mee gaan.

Consumenten met een oudere smart tv van Philips kunnen bijvoorbeeld geen RTL-programma’s meer terugkijken met de RTL XL-app doordat Philips met andere software is gaan werken. Sommige LG- en Sony-tv’s missen inmiddels de YouTube-app en Samsung-tv’s verliezen binnenkort de Skype-app. Ruim 9% van alle respondenten heeft al eens meegemaakt dat een app niet meer werkt of van de tv is verdwenen. De Consumentenbond vindt dat je van een nieuwe smart tv mag verwachten dat de apps niet zomaar en op elk moment kunnen verdwijnen.

  • Delen:

Reacties

  1. Jasper
    27 juni, 2017 om 8:29

    Binnenkort verdwijnt de npo app uitzending gemist voor mijn drie jaar oude Samsung. Maar er is wel een lijst met toestellen die het wel blijven ondersteunen. THANKS samsung, Ik gebruik mijn tv alleen met draadloze wifi voor netflix en deze app.Binnenkort dus alleen nog maar netflix…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.