Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ W2000W projector kan nu draadloos full hd-video weergeven

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2016, 16:57 CategorieProjectors

BenQ introduceert met de W2000W een nieuwe versie van zijn full hd-projector W2000, die nu ook zorgt voor een geheel draadloze home cinema-ervaring. De W2000W bevat de nieuwe WFHD-kit WDP02 voor de draadloze transmissie van video- en audiosignalen met een hoge resolutie. De draadloze kit WDP02 bestaat uit een zender met uitgebreide aansluitingen en een ontvanger die in de projector is ondergebracht. De W2000W heeft dus behalve de voedingskabel geen andere kabels nodig.

BenQ W2000W

De BenQ W2000W wordt geleverd met de Wireless Full HD Kit WDP02 en biedt hiermee data-overdracht zonder lastige kabels. Deze kit bestaat uit een transmitter met vier HDMI-ingangen, een HDMI-uitgang en een receiver die via USB met de projector wordt verbonden en zo tegelijkertijd zorgt voor de stroomvoorziening van de receiver. De truc is dat de ontvanger nu in de projector zelf kan worden geïntegreerd en dus niet langer extern aan het apparaat hoeft te worden bevestigd. WFHD heeft tussen meerdere ruimtes een bereik tot 30 meter en een latency van minder dan 1 ms en biedt dus zowel voor filmliefhebbers als voor fans van gaming ideale omstandigheden. De DFS-functie (Dynamic Frequence Selection) is een aanvullende feature waarmee een WLAN automatisch van kanaal kan wisselen als het gebruikte kanaal al in gebruik is of wordt verstoord. De zender kan ook 3D-signalen tot 1080p/60Hz in de 5 GHz-frequentieband naar de ontvanger overdragen.

De projector produceert volgens de fabrikant levendige kleuren, een hoog contrast, fijne details en een hoge helderheid. Het apparaat heeft contrastverhouding van 15.000:1 en 2000 ANSI lumen. Op een afstand van slechts 2,50 meter kan de W2000W een grote beelddiagonaal van 98 inch weergeven. Met de Big Zoom-functie kan het beeldformaat aan de grootte van de kamer worden aangepast. De verticale Lens Shift verschuift de beeldpositie, zonder de projector zelf te verplaatsen.

Prijs en beschikbaarheid

De BenQ W2000W is vanaf eind mei in de handel verkrijgbaar voor een prijs van 1.799 euro. De WFHD-kit WDP02 is als uitbreiding voor andere projectoren ook apart verkrijgbaar vanaf eind mei en kost 539 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.