Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘BBC gaat concurrentie aan met Netflix’

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2016, 11:19 CategorieStreamingdiensten

Op het gebied van streamingdiensten is Netflix momenteel heer en meester, in ieder geval wat Europa betreft. Maar, als het aan de Britse BBC ligt komt daar snel verandering in. De omroep zou namelijk een eigen videostreamingdienst willen beginnen die de concurrentie met Netflix en Amazon aan moet gaan.

De Britse overheid zou deze maand groen licht hebben gegeven voor een eigen streamingdienst van de BBC, zo meldt de Britse krant The Telegraph. Het project zou momenteel de codenaam ‘Britflix’ dragen en de BBC zou inmiddels begonnen zijn met de ontwikkeling van de dienst. Het gaat om een premium dienst waarop meer content dan via de reguliere kanalen van de omroep te vinden is.

Volgens de bronnen van The Telegraph zijn meerdere partijen bij het project betrokken, waaronder ITV, Universal en Carnival Film. Het reeds bestaande BBC iPlayer platform zou gebruikt worden om videocontent naar tv’s, smartphones en andere verbonden apparaten te streamen. De BBC zelf heeft de plannen echter nog niet bevestigd dus over prijzen en lanceerdata is nog niets bekend. Wel liet de omroep afgelopen week weten dat het ‘een soort extra abonnementsdienst’ wil ontwikkelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.