Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Acer lanceert V9800 Ultra HD home cinema-projector

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2016, 17:27 CategorieProjectors

Acer introduceert vandaag haar V9800 UHD (4K) home cinema-projector. De native Ultra High Definition (Ultra HD, 3840 x 2160 pixels) resolutie en het grote kleurbereik van de V9800 moeten voor de ultieme home cinema-ervaring zorgen.

De V9800 is uitgerust met een TI 4K DMD-processor en levert ruim 8 miljoen pixels – vier keer meer dan de resolutie van een 1080p full HD-projector. Daarnaast zorgt een super-resolution video-engine ervoor dat content met een lagere resolutie wordt ge-upscaled naar een hogere beeldkwaliteit. 

De V9800 volgt het Rec 709-protocol dat door de Internationale Telecommunicatie Unie is opgesteld voor high-definition televisie. Dit is een kleurennormering voor de industrie waarmee een weergave-apparaat (tv, monitor of projector) de kleuren precies zo kan weergeven zoals de filmregisseur heeft bedacht. Dankzij de integratie van Rec 709 kan Acer’s V9800 de oorspronkelijke kleuren en tinten nauwkeurig weergeven. De projector beschikt ook over de standaard sRGB-mode om consistentie en een hoogwaardig contrast te garanderen, terwijl afwijkingen binnen de kleurtemperatuur tijdens het afspelen worden geëlimineerd.

Naast de authentieke kleurweergave is de V9800 voorzien van Acer’s ColorPurity-technologie die een RGBRGB-kleurenwiel combineert met unieke lampregeltechnieken. Dit resulteert in een groter kleurbereik en gaat regenboogeffecten tegen, waardoor je beelden in zuiver rood, helder groen en diep blauw kan ervaren. Dankzij het 20 dBA extreem lage geluidsniveau van de ventilatie van de projector zullen filmliefhebbers zelfs het zachtste gefluister horen.

De exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid verschillen per regio. De prijs en levertermijn voor Nederland is dan ook nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.