Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube Gaming nu beschikbaar in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2016, 11:08 CategorieGaming

In augustus vorig jaar lanceerde Google de dienst YouTube Gaming, speciaal gericht op de gamers onder ons. De apps van de dienst waren nog niet in Nederland beschikbaar maar daar komt vandaag verandering in.

Vanaf vandaag is YouTube Gaming officieel beschikbaar in Nederland. Je kunt de apps van de dienst gratis downloaden zodat je eenvoudig video’s en livestreams van je favoriete games kunt bekijken. Je kunt YouTube Gaming zien als directe concurrent van het populaire Twitch. Hiermee krijgen video’s over games hun eigen plek binnen het YouTube-netwerk.

Google wil het met de dienst eenvoudiger maken voor gamers om interessante content te vinden. Door games hun eigen portal te geven zie je direct waar je interessante personen, kanalen of video’s kunt vinden. De app maakt het mogelijk door alle video’s en kanalen te bladeren, en geeft je suggesties voor video’s en streams die mogelijk interessant voor je zijn. Ook de zoekfunctie van de applicatie is compleet gericht op het vinden van video’s over games, en daarbij is het mogelijk om direct met de streamer (maker van de video) te communiceren middels een chatfunctie.

Ook kun je zelf content vanuit games streamen wanneer je de nieuwe app gebruikt, rechtstreeks vanaf je tablet of smartphone. Deze functie heeft de naam Mobile Capture meegekregen en neemt dus simpel gezegd op wat er op het scherm van je apparaat gebeurt. Je kunt zelf je eigen commentaar toevoegen middels de camera aan de voorzijde van je smartphone of tablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.