Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha introduceert WXA-50 versterker en WXC-50 voorversterker

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2016, 12:11 CategorieReceivers

Yamaha heeft vorig jaar en begin dit jaar nagenoeg al zijn producten voorzien van MusicCast, een systeem waarmee je audio door heel je huis kunt streamen. Deze week voegt de fabrikant de WXA-50 en WXC-50 aan het assortiment toe, waarmee je bestaande hifi-installatie met MusicCast producten verbonden kan worden.

MusicCast is Yamaha’s oplossing voor muziekstreaming, vanaf meerdere apparaten naar verschillende ruimten in huis. Maar, je wilt natuurlijk ook je bestaande hifi-installatie koppelen en daarvoor zijn de WXA-50 versterker en de WXC-50 voorversterker in het leven geroepen. Beide apparaten beschikken over Bluetooth, DLNA, Apple AirPlay, Spotify Connect en natuurlijk ondersteuning voor MusicCast.

De versterkers kunnen door hun compacte design horizontaal of verticaal geplaatst worden, en kunnen zelfs in een custom rack verwerkt worden. De functie ‘One-push-play’ zorgt ervoor dat na het indrukken van een willekeurige knop meteen muziek gestart wordt van de laatst gekozen bron.

Yamaha-WXC-50

De WXA-50 heeft een vermogen van 65 Watt per kanaal (8ohms, 1kHz, 0.9% THD, two channel driven) en beschikt over een ethernetpoort, een usb-poort, een optische aansluiting en een analoge input. Beide modellen zijn voorzien van standaard speakeraansluitingen en een apart subwoofer output. De WXC-50 krijgt daarbij een paar pre-outs en zowel optische als digitale outputs. Beide units komen met een ESS Sabre9006AS DAC. Daarbij kun je de Direct Mode gebruiken waarbij hoge resolutie muziek zonder bewerking wordt afgespeeld, is er een adaptieve EQ voor bass en treble, worden de lage tonen geoptimaliseerd middels Advanced Bass Extension en wordt gecomprimeerde muziek verbeterd middels de Compressed Music Enhancer.

De bediening van de WXA-50 en WXC-50 vindt plaats middels MusicCast controller-app voor smartphones en tablets. De apparaten moeten vanaf augustus in de winkels liggen voor prijzen van respectievelijk 449 euro en 349 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.