Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One verkoopt beter, maar lage prijs drukt inkomsten

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2016, 10:48 CategorieGaming

Microsoft brengt weinig informatie over de verkoop van de Xbox One naar buiten. Toch laat het bedrijf nu weten dat het nog steeds goed gaat met de console. Al met al is er een inkomstengroei van zes procent in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar.

Vooral software van Xbox One doet het goed

Microsoft geeft weinig details over het succes van de Xbox One. Desondanks heeft het bedrijf toch enkele punten naar buiten gebracht, waaruit op te maken valt dat er toch sprake is van groei. De gametak van de softwaregigant laat namelijk een inkomstengroei zien van zes procent, in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Dat valt voornamelijk te danken aan de sterke software voor de console – er zijn namelijk meer games verkocht. De inkomsten gegeneerd uit de hardware is echter gedaald – ook al verkocht de spelcomputer al beter.

Dat valt te wijten aan het feit dat Microsoft in korte tijd flink met de prijs omlaag gegaan is, waardoor de inkomsten en de winst natuurlijk gedrukt worden. Momenteel zijn er 46 miljoen mensen actief op Xbox Live. Dat is een daling van vier procent sinds de laatste meting, toen dat getal nog op 48 miljoen lag. In dezelfde periode vorig jaar lag dat getal op 37 miljoen, dus de daling is geen grote klap. Mogelijk brengt Microsoft binnenkort een nieuwe Xbox uit om de inkomsten op de hardware te verhogen – maar dat heeft het bedrijf tot nu toe ontkend.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.