Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Universal Pictures onthult eerste titels op 4K Ultra High Definition

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2016, 15:15 CategorieBlu-ray

Vandaag heeft Universal Pictures Home Entertainment (UPHE) haar plannen aangekondigd om een brede waaier aan films te releasen in 4K Ultra HD. Vanaf deze zomer begint UPHE wereldwijd met het geleidelijk uitrollen van haar steeds groter wordende filmportfolio.

Deze films van Universal verschijnen onder andere

Vandaag heeft Universal Pictures Home Entertainment (UPHE) haar plannen aangekondigd om een brede waaier aan films te releasen in 4K Ultra HD. Vanaf deze zomer begint UPHE wereldwijd met het geleidelijk uitrollen van haar steeds groter wordende filmportfolio. Het aanbod zal, naast nieuwe releases – waaronder langverwachte films als The Huntsman: Winter’s War, Warcraft en Jason Bourne – ook recentere hits omvatten, zoals Everest, Lucy en Lone Survivor. Het filmaanbod in 4K Ultra HD zal in de toekomst aangevuld worden met speelfilms in het IMAX-formaat.

Verwacht wordt dat consumenten tegen het einde van 2016 zullen kunnen kiezen uit een aanbod van meer dan honderd beschikbare titels van de verschillende distributeurs en UPHE is van plan om haar titels op zowel 4K Ultra HD Blu-ray- als op digitale 4K Ultra HD-formaten beschikbaar te maken. Ongeacht platform of drager, zullen alle releases uitpakken met een combinatie van 4K-resolutie en High Dynamic Range. Bovendien zullen veel releases de consument onderdompelen in multidimensionaal geluid voor de ultieme geluidservaring.

UPHE zal een selectie van haar nieuwe en catalogustitels uitbrengen in een opgewaardeerde versie, met mastering in Dolby Vision. Dankzij dit HDR-formaat (high-dynamic-range of hoog dynamisch bereik) spatten de kleuren tijdens het afspelen van het scherm. Het helderheidspalet is zo groot dat de ultra-levendige kleuren nog een pak meer nuances en schakeringen krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.