Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

UHD Blu-ray-spelers kunnen ook Ultra HD Premium-certificaat krijgen

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2016, 17:05 CategorieBlu-ray

Tijdens CES 2016 is het certificaat van UHD Premium aangekondigd door de UHD Alliance, die is bedoeld voor tv’s die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dit nieuwe logo mag voortaan ook op Blu-ray-spelers staan die aan deze voorwaarden voldoen.

Blu-ray-spelers met UHD Premium

Tijdens de CES van dit jaar heeft de UHD Alliance het Ultra HD Premium-certificaat aangekondigd. Dit logo verschijnt alleen op de televisies die aan bepaalde eisen voldoen. Nu mag het logo ook op Blu-ray-spelers staan, heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt, mits die natuurlijk aan enkele voorwaarden voldoen. Het is op moment van schrijven helaas niet bekend wat die criteria precies zijn voor de UHD Blu-ray-spelers. Er bestaat echter al een standaard op het gebied voor UHD Blu-ray-spelers, waar hebben we dit logo dan nog voor nodig?

Mogelijk maakt het voor fabrikanten gemakkelijker om aan te tonen dat een Blu-ray-speler aan bepaalde eisen voldoet, net zoals voor tv’s het geval is. Je zou de sticker ook kunnen zien als scheiding tussen de HD Blu-ray-speler en de UHD Blu-ray-speler, maar dat doet de U in de naam ook al. De volgende stap van de UHD Alliance is het certificeren van content die live wordt uitgezonden, zodat je ook dan weet met de beste kwaliteit te maken te hebben. De UHD Alliance bestaat uit fabrikanten, filmmakers en techbedrijven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.