Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify wint het van alle andere muziekstreamingdiensten

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2016, 22:55 CategorieStreamingdiensten

Vara’s Kassa heeft de populairste muziekstreamingdiensten naast elkaar gelegd. Spotify komt er als winnaar uit. Deze streamingdienst biedt de beste luisterervaring en scoort ook op andere testcriteria hoog.

Dikke acht voor Spotify

In totaal scoort Spotify een 8,2 bij Kassa. Op nummer twee staat het Franse Deezer, dat een 7,1 scoort. Meer dan een vol punt minder. Dit ligt vooral aan de ontdekkingsalgoritmes. Daar scoort Spotify een 9 op, Deezer slechts een zesje. De ontdekkingsalgoritmes zoeken op basis van je aangegeven voorkeuren muziek die je nog niet kent, maar waarvan de streamingdienst denkt dat je die ook leuk vindt. Dat doet Spotify dus met vlag en wimpel het best van alle geteste muziekstreamingdiensten.

Ontdekkingsalgoritmes

De test is niet uitgevoerd door een grote enquête te houden, of op een grote groep mensen. Kassa heeft zes studenten en een docent van de opleiding muziek en technologie van de Hogeschool voor de Kunsten de streamingdiensten laten beoordelen op aanbod, luisterervaring, gebruiksgemak en de reeds genoemde ontdekkingsalgoritmes. Op alle gebieden scoort Spotify het best, behalve op aanbod. Wat dat punt betreft, laten zowel Apple Music (8,2) als Google Play Music (8,1) Spotify net achter zich. Spotify en Deezer scoren beide op aanbodgebied een 7,9.

Muziekstreamingdiensten

Luisterervaring

Qua luisterervaring zijn er zeer grote verschillen. Napster, dat als achtste en laatste eindigt in de lijst, scoort op dit punt een zeer magere twee, terwijl Spotify en Deezer hier alweer bovenaan staan met een acht. Apple en Google komen op dit punt niet verder dan een vijfje.

Apple Music

Over het geheel genomen is de top drie van muziekstreamingdiensten volgens de zeven testers: Spotify, Deezer en Tidal. Apple Music en Google Play Music komen op vier en vijf.

De volledige test van het Kassa-testpanel is hier te lezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.