Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony voegt ondersteuning Netflix HDR aan tv’s toe

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2016, 12:23 CategorieLcd en led tv's

Eerder deze week maakte Netflix bekend te beginnen met het streamen van HDR-content. Wil je hiervan genieten dan heb je een tv met HDR-ondersteuning nodig, maar ook moet specifiek Netflix HDR ondersteund worden. Sony heeft deze week dan ook een update voor zijn reeds gelanceerde HDR tv’s uitgebracht.

Sony laat weten dat in Europa alle HDR-compatibele modellen deze week een update kunnen verwachten. Deze update is beschikbaar voor de X85C, S85C, X90C, X93C en X94C modellen uit 2015, en de SD85, XS85, XS93 en XS94 modellen uit 2016. Middels de update worden ondersteuning voor Netflix’ HDR toegevoegd en kan de content dus weergegeven worden. Hier moet echter wel bijgezegd worden dat alleen de topmodellen in de 9-series het volledige dynamische bereik kunnen weergeven en dus het optimale uit HDR halen.

Via Netflix kun je momenteel Marc Polo in high dynamic range bekijken. Dit is de eerste serie met een hoger dynamisch bereik. De streamingdienst geeft echter aan op korte termijn het aanbod te zullen vergroten, onder meer met Daredevil. Voor HDR-weergave gebruikt Netflix de HDR10-standaard en de Dolby Vision-standaard. Dolby Vision wordt momenteel echter alleen door LG ondersteund.

Bekijk ook de complete Sony 2015 lcd led tv line-up.  • Delen:

Reacties

  1. Frans de groot
    14 april, 2016 om 19:59

    En een hoge prijs voor een abonnement op netflix natuurlijk.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.