Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung kondigt integratie Dolby AC-4 aan voor 2017

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2016, 19:39 CategorieHome cinema sets

Samsung kondigt deze week samen met Dolby de integratie van de Dolby AC-4 codec aan. De Koreaanse fabrikant gaat de codec vanaf begin 2017 in enkele tv’s verwerken.

De Dolby AC-3 codec kennen we al een tijdje. Hierdoor kunnen tv-zenders, Blu-ray discs, streamingdiensten en dvd’s Dolby Digital 5.1 doorgeven. De nieuwe codec moet de audio-ervaring verbeteren, de kwaliteit verhogen en de compressie verminderen.

De AC-4 codec van Dolby is een stuk efficiënter dan de AC-3 codec, waardoor meer data (betere kwaliteit) door dezelfde stream gepompt kan worden. Daarbij biedt de nieuwe codec de mogelijkheid om elk kanaal van een 5.1-kanaals audiotrack onafhankelijk aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld de dialogen versterken, het volume van de surround-kanalen verhogen of de bass verlagen. Ook dat is nog niet alles want met Dolby AC-4 zijn er meer mogelijkheden voor audio- en video synchronisatie, kunnen tracks in verschillende talen meegestuurd worden, kan een apart kanaal voor blinden en doven meegestuurd worden, is er een Dynamic Range Control-modus en een efficiëntere nachtmodus. Ook kan een 2-kanaals track in realtime naar een 5.1-kanaals track omgezet worden.

Diverse streamingdiensten en tv-zenders hebben al aangegeven de nieuwe codec te zullen ondersteunen. Fabikanten van audio- en videoapparatuur beginnen hier begin 2017 pas mee. Het is vooralsnog onduidelijk welke modellen Samsung hiermee zal uitrusten en of eerder gelanceerde tv’s een update kunnen krijgen waarmee ondersteuning voor Dolby AC-4 toegevoegd wordt.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans de groot
    18 april, 2016 om 23:18

    Weer een nieuwe codec je word er gestort van maak nu is een systeem dan deze honderd troep is het.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.