Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung kondigt HW-K850 soundbar met Dolby Atmos aan

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2016, 13:31 CategorieLuidsprekers

Begin dit jaar kondigde Samsung als één van de eerste fabrikanten een soundbar met Dolby Atmos aan. Dit topmodel krijgt de naam HW-K950 mee en moet binnenkort op de Nederlandse markt verschijnen. Deze week heeft Samsung in de VS echter een goedkopere versie van deze soundbar aangekondigd.

Samsung HW-K850

De Samsung HW-K850 is net als zijn duurdere broer een soundbar met Dolby Atmos, het nieuwe audioformaat van Dolby. Dit formaat staat in het teken van een ‘3D audiobeleving’ waarbij audio-objecten vrij door de ruimte kunnen bewegen. Nu is dit audioformaat met name bedoeld voor grote luidsprekeropstellingen maar ook soundbars, waarin meerdere speakers verwerkt zitten, kunnen ondersteuning voor Dolby Atmos bieden middels het richten van geluid en/of het plaatsen van extra speakers.

In tegenstelling tot de HW-K950 komt de HW-K850 zonder de twee draadloze speakers aan de achterzijde. Volgens Samsung is het een 3.1.2-kanaals systeem, bestaande uit links, rechtsen midden in de soundbar, een subwoofer en twee unites die geluid richting het plafond sturen.

De Samsung HW-K850 is vooralsnog alleen in de VS aangekondigd en krijgt daar een prijs van 899 dollar mee.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.