Samsung 2016 UHD lcd tv’s te koop in Nederland

18 april 2016 2 Minuten 4 Reacties
Samsung-2016-uhd-tv

Samsung is deze week begonnen met de verkoop van de 2016 UHD tv's. De Koreaanse fabrikant introduceert onder meer de SUHD-modellen in de KS7000-, KS8000- en KS9000-serie.

Het absolute topmodel is de UE88KS9800, een 88-inch tv met een prijs van maar liefst 20.000 euro.

Samsung 2016 UHD tv’s te koop

De nieuwste SUHD tv’s van Samsung zijn voorzien van nagenoeg alle nieuwe standaarden en technieken. De Koreaanse fabrikant laat 3D dit jaar echter achterwege. Ook worden er meer flatscreen tv’s dan vorig jaar op de markt gebracht, schijnbaar omdat de consument toch niet zo warm lijkt te lopen voor een gebogen scherm.

Alle topmodellen van Samsung beschikken over een 10-bit-paneel, zijn voorzien van de hoge 4K Ultra HD-resolutie, maken gebruik van de quantum dot-techniek en bieden ondersteuning voor high dynamic range (HDR). Sommige middenklasse modellen krijgen HDR Pro, wat inhoudt dat ze HDR-content kunnen afspelen maar niet met het volledige bereik. Daarnaast vermindert de nieuwe Ultra Black-technologie volgens de fabrikant lichtreflectie op het scherm. Ultra Black absorbeert natuurlijk licht op dezelfde manier als de ogen van motten, die daardoor ‘s nachts beter kunnen zien.

Het Tizen-platform is dit jaar verbeterd en moet het sneller en eenvoudiger maken om direct je favoriete content te bekijken. Zo kun je snel schakelen tussen traditionele tv-zenders en streamingdiensten en hoef je minder stappen te zetten om van input te wisselen. De navigatiebalk onderin heeft een nieuwe look gekregen en toont nu ook favoriete programma’s en series van streamingdiensten.

Prijzen Samsung UHD tv’s

Hieronder vind je een aantal SUHD-modellen uit de tv line-up van Samsung. Bekijk ook de complete Samsung 2016 lcd led tv line-up voor alle modellen, inclusief specificaties, prijzen en features.

Lees ook onze Samsung KS9000-serie review en Samsung KS9500-serie review.

Reacties (4)