Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 4 zorgt voor hoge winst bij Sony

Geschreven door
Geplaatst op29 april 2016, 9:48 CategorieGaming

Sony heeft bekendgemaakt dat de PlayStation 4 wederom voor en hoge winst heeft gezorgd voor het bedrijf. Onder andere PSN bracht veel geld binnen. Sterker nog: Sony haalde meer geld binnen met PlayStation Network alleen dan Nintendo met al zijn producten.

PlayStation 4 wederom enorm winstgevend

Sony heeft bekendgemaakt dit fiscale jaar, dat op 31 maart was afgelopen, 17,7 miljoen PS4-consoles te hebben verscheept. Daardoor staat het bedrijf nu op in totaal veertig miljoen verscheepte consoles (let wel op: verscheept is niet hetzelfde als verkocht). Desondanks is het een indrukwekkend aantal, in vergelijking met de sales van Xbox One (mogelijk rond de achttien miljoen) en Wii U (rond de dertien miljoen). De populariteit van de PS4 heeft ervoor gezorgd dat Sony een sterk jaar heeft afgesloten, met een winst van 1,19 miljard euro.

Niet alleen de console is enorm populair: ook PlayStation Network sluit een mooi fiscaal jaar af met een omzet van 4,9 miljard. Dat is meer dan Nintendo in een jaar heeft omgezet met al zijn producten (vier miljard euro). Sony heeft ook wat tegenslagen gehad. Zo heeft de chip business een flinke klap opgelopen en heeft die aardbeving in Japan ook voor flinke schade gezorgd voor de productie van camerasensoren, die in de iPhones en HTC-toestellen zitten. Ook doet de Sony Xperia-lijn (smartphones en tablets) het nog steeds niet goed.

In de toekomst verwacht het bedrijf dat niet alleen de game-afdeling, maar ook de televisies, muziekspelers en digitale camera’s stabiele omzetten zullen genereren. • Delen:

Reacties

 1. DOTE
  10 september, 2016 om 3:01

  Superb blog! Do you have any suggestions for aspiring
  writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything.
  Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely confused ..
  Any suggestions? Thanks!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.