Paramount gaat UHD Blu-ray-films uitbrengen

05 april 2016 1 Minuut 5 Reacties
paramount-4k-blue-ray

Paramount heeft bekendgemaakt dat de studio ook UHD-films gaat uitbrengen op Blu-ray-discs. De eerste twee films worden Star Trek en diens opvolger. Beide films worden uitgebracht in 4K, HDR en Dolby Atmos. Een boxset in de Verenigde Staten kost 47,99 dollar.

Paramount brengt UHD Blu-ray-films uit

20th Century Fox, Sony Pictures, Warner, Lionsgate en andere studio’s hebben inmiddels aangegeven films uit te brengen binnen het UHD Blu-ray-format. Paramount heeft nu ook van zich laten horen en heeft aangegeven hetzelfde te zullen doen, te beginnen in juni (in de Verenigde Staten), met de film Star Trek en Star Trek Into Darkness. Deze films worden op 14 juni in de VS uitgebracht om het vijftigjarig bestaan van de franchise te vieren. Beide films zijn digitally remastered met 4K UHD transfers en in HDR (high dynamic range).

Ook worden de films voorzien van Dolby Atmos-audio. Beide titels worden in een nieuwe verpakking in de winkels gelegd, voor een prijs van 47,99 dollar (ongeveer 42 euro). In het pakket zitten drie discs (UHD/Blu-ray/Digital HD). Dat is nogal een drempel als je die prijs naast de huidige prijzen legt en Paramount hoopt er dan ook op dat early adopters bereid zijn ervoor te betalen. Maar wellicht is dit een onnodige prijsverhoging, dat is nu nog moeilijk te zeggen. Het zal de gemiddelde consument in elk geval niet overhalen op UHD over te stappen.

De Star Trek-film bevat drie uur aan behind-the-scenes-materiaal. Star Trek Into Darkness bevat de IMAX-versie van de film, evenals twee uur aan bonuscontent. Wanneer de films naar Nederland komen, is niet bekend.

Reacties (5)