Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Paramount gaat UHD Blu-ray-films uitbrengen

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2016, 13:41 CategorieBlu-ray

Paramount heeft bekendgemaakt dat de studio ook UHD-films gaat uitbrengen op Blu-ray-discs. De eerste twee films worden Star Trek en diens opvolger. Beide films worden uitgebracht in 4K, HDR en Dolby Atmos. Een boxset in de Verenigde Staten kost 47,99 dollar.

Paramount brengt UHD Blu-ray-films uit

20th Century Fox, Sony Pictures, Warner, Lionsgate en andere studio’s hebben inmiddels aangegeven films uit te brengen binnen het UHD Blu-ray-format. Paramount heeft nu ook van zich laten horen en heeft aangegeven hetzelfde te zullen doen, te beginnen in juni (in de Verenigde Staten), met de film Star Trek en Star Trek Into Darkness. Deze films worden op 14 juni in de VS uitgebracht om het vijftigjarig bestaan van de franchise te vieren. Beide films zijn digitally remastered met 4K UHD transfers en in HDR (high dynamic range).

Ook worden de films voorzien van Dolby Atmos-audio. Beide titels worden in een nieuwe verpakking in de winkels gelegd, voor een prijs van 47,99 dollar (ongeveer 42 euro). In het pakket zitten drie discs (UHD/Blu-ray/Digital HD). Dat is nogal een drempel als je die prijs naast de huidige prijzen legt en Paramount hoopt er dan ook op dat early adopters bereid zijn ervoor te betalen. Maar wellicht is dit een onnodige prijsverhoging, dat is nu nog moeilijk te zeggen. Het zal de gemiddelde consument in elk geval niet overhalen op UHD over te stappen.

De Star Trek-film bevat drie uur aan behind-the-scenes-materiaal. Star Trek Into Darkness bevat de IMAX-versie van de film, evenals twee uur aan bonuscontent. Wanneer de films naar Nederland komen, is niet bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans de groot
  06 april, 2016 om 0:07

  Al die extra s op de Ultra HD blueray zit niemand op te wachten alleen de film met geluid en ondertiteling. De rest zijn niet in geïnteresseerd. Dus word het een grote flop niemand gaat dit kopen. Jullie luisteren niet naar de kopers van dvd blueray. Gemiste kans van de filmbedrijven veel te duur jullie maken deze handel zelf geheel kapot.

 2. Pete0603
  06 april, 2016 om 10:29

  HAHAHAHAHAHA!!!

  Deze films bestonden allang VOOR 4k HDR en 2020 color! Wat gaan ze doen? Upscaler tot 4k? Dat dot IEDERE 4k tv of de wat betere speler!

  En wat betreft die hdr… dan kan ik net zo goed mijn DRC aanzetten. Doen ze in de studio ok. Tsongejongejonge… wat word een we genept zeg…

 3. Kees
  06 april, 2016 om 12:43

  Mensen die voor UHD bluray kiezen hoeven de film dan ook niet in 1080P bluray te hebben. Waarom verkopen de studio’s dan nog steeds UHD en 1080P film in een box? Alleen om het duurder te maken? Echt onzin!! Hetzelde verhaal met Blu-ray + DVD. Ik wacht in ieder geval totdat ze UHD bluray apart uitbrengen en rond 20 euro (nieuwste films) verkopen.

  • Pete0603
   07 april, 2016 om 9:35

   Ik hoop dan wel dat je war voor je geld krijgt in de zin dat ze geen “UHD” gaan verkopen terwijl het gewoon een opgeschaald blu-ray is waar ook nog eens kunstmatig meer contrast en een uitgebreider kleurenpalet is toegevoegd.

   Dat deden ze namelijk in de jaren 80 met de cd. Hoge tonen en dynamiek “toevoegen”. Later zijn ze daar op teruggekomen…

 4. Jo boreas
  20 mei, 2016 om 16:26

  Ik vraag mij eigenlijk,af waar het op hout.wij als liefhebbers.die een verzameling hebben dwingen ze om weer het nodige te vervangen jammer maar de huidige blu rays spelen altans bij mij prima en voor mij mag het zo blijven.maar ja wie ben ik

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.