Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic DMP-UB900 4K Blu-ray-speler krijgt UHD Premium-certificaat

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2016, 13:27 CategorieBlu-ray

Panasonic kondigt vandaag aan dat de DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray-speler officieel is gecertificeerd als Ultra HD Premium-product. Dat betekent dat de UB900 voldoet aan de strenge eisen van UHD Alliance voor Ultra HD Blu-ray-spelers.

Panasonic DMP-UB900 voorzien van UHD Premium-certificaat

Panasonic kondigt vandaag aan dat de DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray-speler officieel is gecertificeerd als Ultra HD Premium-product. Dat betekent dat de UB900 voldoet aan de strenge eisen van UHD Alliance voor Ultra HD Blu-ray-spelers. Eerder is ook de Panasonic DXW904 4K LED LCD TV gecertificeerd als Ultra HD Premium-product. Panasonic Nederland start per 1 mei een exclusieve consumentenactie voor de UB900. Bij aankoop van de speler ontvangt de consument twee gratis 4K UHD Blu-ray-films met HDR-ondersteuning.

Namelijk San Andreas en de meervoudige Academy Award-winnende film Mad Max: Fury Road. Daarnaast is de Blu-ray-speler THX-gecertificeerd. Dit houdt in dat het onafhankelijke testcentrum van THX heeft geoordeeld dat die beelden produceert van de hoogste kwaliteit. Zelfs als de gebruiker ervoor kiest om een Ultra HD Blu-ray of HD uitzending te bekijken in plaats van systeemeigen 4K-content, dan biedt DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray-speler nog steeds een 4K UHD-ervaringen dankzij de processors die de beelden opschalen naar 4K.

Prijs en beschikbaarheid

De DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray-speler is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland voor een adviesprijs van 799 euro.
Lees ook onze review van de Panasonic DMP-UB900. • Delen:

Reacties

 1. amaze
  13 april, 2016 om 15:41

  En over 4 jaar hebben we weer een andere certificaat, lekker voor de consument.

  • wil buis
   16 januari, 2017 om 11:19

   Het is toch van de gekke koop je een dure philips bdp 9700 kan je hier geen ultrahd 4k dvd in afspelen .

 2. Frans de groot
  14 april, 2016 om 0:03

  Jongeren gaan dit nooit kopen die streamen. En de filmbedrijven kijken alleen naar de prijs die is veel te duur. Zo hou je dus downloaden in stand. Door het betaalbaar te houden voor iedereen wat ik zou doen, maar filmbedrijven die kijken daar niet naar kijken. Zoek is een oplossing hier voor maar dat doen ze niet. Geld vinden ze belangrijker nu dan zal ik het maar zeggen september stort de geldmarkt in dan heeft niemand meer wat.

 3. Wim
  14 april, 2016 om 8:34

  Mooi verkoop trucje…

 4. Peter vb
  14 april, 2016 om 9:44

  Niet zo’n sterk stukje dit. Of dat het zo bijzonder is dat een 4K speler van 800€ aan de eisen voldoet.

  • Martijn Chel
   14 april, 2016 om 10:05

   Nou, fabrikanten zetten er wel op in en je kunt er wel uithalen dat aan de hoogste standaarden voldaan wordt.

   • Peter vb
    14 april, 2016 om 10:24

    Maar beste Martijn, je schrijft zelf op een ander stukje dat het niet meer is als een scheiding tussen HDblu-ray en 4K blu-ray. Dus vind het echt niet bijzonder dat een 4K speler van 800€ voldoet aan de 4K eisen. Dat fabrikanten hier op inzetten zegt mij ook niks. Hebben ze jaren met 4K tv’s gedaan en dat bleek ook niet zo veel waard te zijn weet ik uit eigen ervaring.

   • Martijn Chel
    14 april, 2016 om 11:35

    Niet ikzelf, maar mijn collega 🙂
    En dat is natuurlijk een interpretatie. Maar, je hebt wel een punt hoor, al weet je met dit logo wel dat je met het volled dynamisch bereik te maken hebt, de volledige 4K-resolutie en het volledige kleurbereik.

 5. Vincent
  14 april, 2016 om 9:52

  Hoop producten zijn in het begin (erg) duur. Early adopters kopen het al. Anderen wachten nog een paar jaar tot de prijzen flink gezakt zijn en het aanbod gegroeid is.

  Ik maak me wel zorgen over de geruchten van het online / verbonden moeten zijn. Ik koop nog regelmatig blu-rays, maar no way dat ik overstap op UHD BR als ik echt per sé verbonden met het net moet zijn om een film op disc te mogen/kunnen kijken.

  Streamingdiensten hebben ook de nodige nadelen, waardoor dit niet voor iedereen een optie is. Downloaden zal altijd blijven bestaan overigens. Zolang je ergens voor moet betalen, willen sommigen het toch gratis. En regiobeperkingen maakt het vele malen erger (tv series bijv).

 6. fred1946
  17 april, 2016 om 11:19

  ​Ik heb een 4K UHD film op de mede8er800X3D gezet om het af te spelen maar het lukt niet.
  Gewoon ff avondturen of het lukte.
  Heb wel een 4K UHD tv van Panasonic TX-55CX800
  Ben me aan het verdiepen in de 4K UHD systeem.
  Omdat er nu al een 4K UHD speler voor is,maar kost 800 euro van Panasonic,en disc kan kopen van 66GB en 100GB,maar zeer prijzig.
  Misschien dat er in de toekomst een mediaspeler uit komt met de 4K UHD optie,om het af te spelen,zoals de 3D optie voorheen.
  Had in het verleden ook een Blue Ray speler gekocht,en later de Mede6er800X3D,maw was niet nodig.
  Nu las ik ergens dat het wel gelukt was met een dune player,vandaar dat ik het ook geprobeerd had.
  Graag verneem ik eventuele ervaringen.

  MVG Fred

  • Frans de groot
   17 april, 2016 om 22:35

   Zappitti heeft een 4 K media speler met dolbyatmos.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.