Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert HT-S7805 home cinema-set met Atmos en DTS:X

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2016, 12:17 CategorieHome cinema sets

Onkyo heeft dit jaar al diverse receivers met ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X gelanceerd maar het bedrijf komt nu ook met een alles-in-één systeem dat ondersteuning voor de nieuwste audioformaten biedt. De Onkyo HT-S7805 komt met een 5.1.2-kanaals luidsprekersysteem en een receiver.

Onkyo brengt binnenkort de HT-S7805 op de markt. Dit systeem bestaat uit een 7.2-kanaals receiver met een vermogen van 160 Watt per kanaal en een 5.2.1-kanaals luidsprekersysteem. Daar voegt de Japanse fabrikant de AccuReflex-technologie aan toe om de audioweergave automatisch aan de ruimte aan te passen. Ook is Dynamic Audio Amplification aanwezig om de stereo-ervaring te optimaliseren. Ook is er ondersteuning voor hoge resolutie audioformaten.

Onkyo-HT-S7805-1

De HT-S7805 beschikt onder meer over WiFi, Google Cast, Bluetooth en AirPlay voor het streamen van muziek, en biedt toegang tot streamingdiensten als Spotify en Tidal. Ook kan de eigen app van Onkyo gebruikt worden om de receiver te bedienen. Vanzelfsprekend is er naast ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X ondersteuning voor 4l Ultra HD-signalen en HDR (high dynamic range). De receiver komt met acht hdmi-ingangen en twee hdmi-uitgangen.

De Onkyo HT-S7805 moet vanaf augustus in de winkels liggen voor omgerekend zo’n 1.200 euro. Een Nederlandse prijs is nog niet bekendgemaakt.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans de groot
  30 april, 2016 om 15:51

  Leuk dat dolby atmos/dts X maar films zijn er nog weinig had een film met dolby atmos maar was niet aanwezig op de blueray stond wel in het reitje op menu maar geen geluid in atmos dus gewoon 5.1. Hoe word je weer belazerd door de film maatschappijen. TRANSFORMERS 4 heb ik het over.

  • Pete0603
   02 mei, 2016 om 11:55

   WAT!?!?!?

   Ik heb T 4 hier liggen en in het menu heb ik de keuze dolby atmos. Omdat mijn receiver het niet ondersteunt zet hij het op 7.1 dts Master audio.

   Ik heb trouwens zelf de 2 achter kanalen boven gezet, en vergeleken met een echte Atmos zet. Hoor geen verschil. Ik weet de naam va de film niet meer maar T 4 zou moeten werken.

   Het is gewoon weer hetzelfde oude liedje…

   Dolby surround, pro logic, pro logic 2, dolby digital, dts, dts-es, dts-ma, dolby tree hd, en dan nu atmos maar dat is alwaar achterhaald want er er is dts:X object based.

   Zeggen ze. Zo blijven we natuurlijk receivers aanschaffen… Niet dus.

   De enige vooruitgang die ik serieus neem is oled. Maar die hdr, 4k en 10bits kleurendiepte moge ze va mij houden.

   Wat betreft dat geluid… probeer je receiver in de settings te zetten op 5.1 vervolgens zet je een blu ray op en kiest WEL voor dts- ma of evt. Atmos. Met een goeie opstelling en een sub die echt laag gaat heb je prima geluid…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.