Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Netflix verhoogt na mei prijzen voor bestaande abonnees’

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2016, 14:57 CategorieStreamingdiensten

Netflix gaat de abonnementsprijzen voor bestaande abonnees verhogen. Dat melden diverse media in Amerika. Het is niet duidelijk of dat ook in Nederland gaat gebeuren. Het zou er in de VS op neerkomen dat de abonnementen van 7,99 dollar met twee dollar worden verhoogd naar 9,99 dollar per maand.

Maandabonnementen

In Nederland verkocht Netflix bij de introductie van de videostreamingdienst in september 2013 maandabonnementen voor 7,99 euro per maand. Wie abonnee is gebleven, betaalt dat nog steeds. Al in mei 2014 verhoogde Netflix de abonnementsprijs voor nieuwe abonnees met een euro. Een jaar later ging het bedrag voor nieuwe abonnees met nog eens een euro omhoog, zodat die vanaf dat moment een tientje per maand betalen.

‘Upgraden’

Momenteel kunnen klanten bij Netflix drie abonnementsvormen afnemen, voor 7,99, 9,99 en 11,99 euro. Diezelfde prijzen in dollars worden in Amerika gevraagd. Volgens Amerikaanse media wil Netflix alle klanten die daar nu een 7,99-dollar abonnement hebben, ‘upgraden’ naar het standaardabonnement van 9,99 euro.

Abonneeverlies

In de Verenigde Staten zal de prijsverhoging circa zeventien miljoen abonnees treffen, melden de Amerikaanse media. Er wordt in dat land voorzien dat het een flinke uittocht van abonnees tot gevolg zal hebben. Investeringsbank JP Morgan signaleert dat tachtig procent van de Netflix-klanten in de VS niets weet van de aanstaande prijsverhoging. Maar als ze ermee geconfronteerd worden, zou Netflix drie of vier procent van zijn klandizie verliezen. JP Morgan denkt dat het er meer zullen zijn: vijftien procent.

Nederland

Netflix heeft in Nederland meer dan 1,1 miljoen abonnees. Een verlies van vier procent zou neerkomen op een abonneeverlies van 44.000 klanten in dit land, als de abonnees hier net zo reageren als wordt voorspeld van de klanten in Amerika.

Dat er ook in Nederland een prijsverhoging aan zit te komen, is wat waarschijnlijker geworden omdat ook in Engeland een verhoging van de prijs zou worden doorgevoerd. Die bedraagt in dat land vijftig penny’s.

De prijsverhoging in de VS zou volgende maand al ingaan. Nederlandse abonnees van het eerste uur betalen 7,99 euro tot 9 mei dit jaar, wat er daarna gaat gebeuren is onzeker.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.