Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix heeft er ruim 6,5 miljoen abonnees bij gekregen

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2016, 10:17 CategorieStreamingdiensten

Vorig kwartaal lanceerde Netflix zijn videostreamingdienst in 130 nieuwe landen. Vandaag zien we of die uitbreiding zijn vruchten heeft afgeworpen. Het korte antwoord daarop is: ja, het heeft zijn vruchten afgeworpen.

6,74 miljoen abonnees erbij voor Netflix

Netflix blijft maar groeien. Momenteel beschikt de populaire videostreamingdienst over 81,5 miljoen abonnees, nadat die een succesvol kwartaal heeft afgerond waar er 6,74 miljoen abonnees bij zijn gekomen. Volgens het bedrijf is dit het meeste aantal aanmeldingen in een kwartaal ooit (al ligt het verschil tussen dit record en het vorige record niet ver uit elkaar). De dienst had zichzelf ten doel gesteld 6,1 miljoen abonnees voor zich te winnen in het eerste kwartaal van 2016. Dat aantal is dus gehaald – sterker nog: daar is het bedrijf aan voorbij gegaan.

Voor de komende periode verwacht Netflix wel een lagere groei. In het volgende kwartaal verwacht de videostreamingdienst zo’n 2,5 miljoen abonnees binnen te harken. Dat is flink lager dus, maar, dat gezegd hebbende, het tweede kwartaal in een jaar is meestal de mindere periode voor de dienst. Ondanks de groei wist het bedrijf net niet de verwachte inkomsten te behalen. Mede daardoor heeft de populaire dienst daarom besloten de prijzen voor een abonnement voor iedereen te verhogen vanaf mei, ook hier in Nederland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.