Netflix belooft 150 uur aan HDR-content voor 2017

19 april 2016 1 Minuut 1 Reacties
Jessica Jones

Netflix heeft bekendgemaakt dat er tussen nu en augustus 2016 zo'n honderd uur aan HDR-content via de populaire videostreamingdienst te bekijken is. Tussen augustus en het einde van 2016 zal er nog eens vijftig uur aan HDR-content moeten verschijnen.

150 uur aan HDR-content op Netflix

Netflix heeft zojuist de plannen bekendgemaakt met betrekking tot de HDR-content op de populaire videostreamingdienst. Het gaat hier om films en series die in high dynamic range worden uitgezonden. Hoewel daar al iets over bekend was (de serie Marco Polo is nu al in HDR te bekijken), is er nu een duidelijker beeld over de toekomst. Tussen nu en augustus moet er zo’n honderd uur aan HDR-content beschikbaar zijn op de streamingdienst. En voor 2017 moet daar nog eens vijftig uur aan toegevoegd worden.

Deze films en series noemt Netflix voor nu: A Series of Unfortunate Events, Bloodline, Chef’s Table, Hibana, Knights of Sidonia, Marvel’s Daredevil, Marvel’s Iron Fist, Marvel’s Jessica Jones, Marvel’s Luke Cage, Marvel’s The Defenders, The Do-Over en The Ridiculous Six. Al dit materiaal is straks ook beschikbaar in Dolby Vision. HDR zorgt ervoor dat het contrast in de video wordt aangescherpt, waardoor onder meer schaduwen en highlights beter tot hun recht komen op beeld. Het wit wordt witter en het zwart wordt zwarter.

Reacties (1)