Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft wil geen ‘Xbox anderhalf’

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2016, 14:43 CategorieGaming

Microsoft zal geen kleine hardware-upgrade gaan verkopen van de Xbox One, een soort Xbox 1,5. Die vraag wordt het bedrijf steeds gesteld, na geruchten dat Sony de PlayStation 4 van zo’n kleine upgrade gaat voorzien, die PlayStation 4,5 gaat heten.

Geen Xbox 1,5

“Ik ben geen grote fan van een Xbox anderhalf”, meldt Phil Spencer, de Microsoft-baas van de Xb0x-afdeling. “Als wij gaan upgraden, doen we dat met grote nummers. Dat wordt dan een substantiële upgrade.”

PlayStation 4,5

Spencer voegde er wel aan toe dat hij alleen maar via de media op de hoogte is van de geruchten over de beperkte upgradeplannen van de concurrent. Maar de weg die Sony met de PlayStation lijkt te kiezen – geen PlayStation 5, maar een beperkte hardware-upgrade  – zal Microsoft in ieder geval niet bewandelen.

Betrouwbaar

Spencer voegde eraan toe dat de Xbox en de servers het goed doen. “Hij doet het, hij is betrouwbaar, de servers doen het goed.”

Beperkte upgrade

Het is wel een enigszins merkwaardige uitspraak van Spencer, want onlangs leek hij er juist op te hinten dat de volgende Xbox ook een beperkte upgrade zal brengen ten opzichte van de huidige Xbox One. Maar kennelijk is het bedrijf daar op teruggekomen.

Virtual Reality

Momenteel kijken veel console-spelers uit naar virtual reality. Aangezien ze de hardware al bezitten om een VR-bril op aan te haken, zijn ze volgens Forbes bereid daar meer aan te spenderen dan de gemiddelde pc-bezitter.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.