Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft stopt met de productie van de Xbox 360

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2016, 20:48 CategorieGaming

Microsoft heeft in een blogpost bekendgemaakt dat het bedrijf gestopt is met de productie van de Xbox 360, tien jaar na de introductie van de console. Met tachtig miljoen verkochte spelcomputers is de 360 ver voorbij het succes van de eerste Xbox gegaan.

Xbox 360 wordt niet meer geproduceerd

Meer dan tien jaar nadat Microsoft de Xbox 360 heeft geïntroduceerd, heeft het bedrijf besloten de stekker uit de productie van de console te trekken. Dit maakt het bedrijf in een blogpost bekend. Daar zegt Phil Spencer, verantwoordelijk voor de game-afdeling binnen het bedrijf uit Redmond, het volgende.

And while we’ve had an amazing run, the realities of manufacturing a product over a decade old are starting to creep up on us. Which is why we have made the decision to stop manufacturing new Xbox 360 consoles. We will continue to sell existing inventory of Xbox 360 consoles, with availability varying by country.

De Xbox 360 verscheen voor het eerst in 2005 en werd uiteindelijk een gigantisch succes voor Microsoft. Met tachtig miljoen verkochte apparaten is de 360 ook het succes van de eerste Xbox voorbijgegaan, om nog maar te zwijgen over de vaste plek die Microsoft inmiddels heeft op de consolemarkt. Nu de productie is gestopt van de 360, betekent dat niet dat Microsoft het apparaat niet meer ondersteunt. Zo zullen er geen gameservers sluiten. Ook zal Xbox Live blijven functioneren. En als je Xbox 360-console kapot is, zal Microsoft hem repareren.

Gelukkig kunnen we steeds meer 360-games ook spelen op de Xbox One.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.