Microsoft over cross-play: ‘We zijn er klaar voor’

11 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
xbox-one-playstation-4

Microsoft heeft nogmaals aangegeven klaar te zijn voor cross-network play. Het wachten is nog steeds op Sony en zijn reactie hierop. Agostino Simonetta van Microsoft: "Wij hebben ons gedeelte gedaan en verwelkomen iedereen die met ons mee wil doen".

Microsoft wacht op reactie van Sony

Een hooggeplaatste Microsoft-medewerker heeft nogmaals laten weten dat Microsoft de technologie in huis heeft voor cross-network play, waardoor Xbox One-bezitters online met en tegen PlayStation 4-eigenaars kunnen gamen. Het enige dat nu nog gedaan hoeft te worden, is de regels daarvoor vast te leggen. Dat zegtĀ ID@Xbox Europe-baas Agostino Simonetta, de man die onder meer verantwoordelijk is voor de onafhankelijke titels voor de spelcomputer. Het is nog steeds wachten totdat Sony reageert op de uitnodiging van het bedrijf uit Redmond.

Simonetta heeft ook laten weten dat het Xbox-bedrijf ontwikkelaars niet wil dwingen cross-network games te maken, maar dat ze de developers die dat wel willen doen kunnen helpen in die ontwikkeling. Wederom wordt er gemeld dat Rocket League het eerste cross-network spel zou zijn wanneer Sony “ja” zegt. Tot die tijd hangt de nieuwe feature nog in de lucht. Het is momenteel nog niet duidelijk wat Sony zal gaan doen. Uit de repliek valt niet meteen op te maken dat Sony het ziet zitten Xbox One-spelers het op te laten nemen tegen PlayStation 4-spelers.

Reacties (0)