Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe je een kamer inricht als thuisbioscoop: introductie

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2016, 12:55 CategorieHomecinema Magazine

We publiceren vele nieuwtjes, testen de nieuwste producten en proberen je via tips en achtergronden op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen in de home cinema-markt. Hoewel veel mensen het home cinema-systeem als onderdeel van de woonkamer hebben zien we steeds meer vragen verschijnen over een kamer die compleet als thuisbioscoop ingezet wordt. Om deze reden hebben we besloten om er zelf eens mee aan de slag te gaan.

Een kamer als complete thuisbioscoop

Het kantoor van MCP Network gaat binnenkort verhuizen en dat zagen we als mooie kans om eens goed uit te pakken. We gaan één ruimte, de zolder, inrichten als thuisbioscoop, met alles erop en eraan. Gedurende het hele proces willen we je informeren en tegelijkertijd adviseren over de mogelijkheden wanneer je zelf met een dergelijk project aan de slag gaat. Waar moet je op letten? Welke apparatuur gebruik je dan? Hoe werkt het met de akoestiek? En nog veel meer vragen.

We hebben echter een bewuste keuze gemaakt om het niet high-end aan te pakken. Hoewel het inrichten van een kamer als thuisbioscoop aardig wat geld kost willen we het met een beperkt budget toch zo optimaal mogelijk doen. De belangrijkste reden is dat wij geen website zijn die zich richt op het high-end deel van de markt en met name de ‘gewone’ consument wil informeren en adviseren. Neem dan ook vooral datgene uit onze ‘gids’ wat jij van belang vindt en waar jij budget voor hebt.

Waar gaan we het zoal over hebben?

Het inrichten van een kamer als thuisbioscoop is makkelijk gezegd maar er komt stiekem meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Vooral de voorbereiding, de planning, is van groot belang. We proberen je in elke stap mee te nemen en je te vertellen wat we gedaan hebben en waarom. De volgende onderwerpen komen de komende maanden aan bod;

Natuurlijk zal het merendeel van de hierboven genoemde onderwerpen toegespitst zijn op onze situatie, en zoals gezegd doen wij het met een beperkt budget plus de hulp van een aantal bedrijven. We willen laten zien wat de basismogelijkheden zijn, welke kosten er aanhangen en hoe je zelf van een ruimte een, in de basis, goede thuisbioscoop kunt maken. We verwachten de komende maanden druk bezig te zijn met dit project en ergens einde van de zomer het afsluitende artikel te publiceren.

Heb je vragen over hoe we dit gaan aanpakken of heb je suggesties voor zaken waar we op moeten letten? Laat het dan onder dit artikel weten.

Toekomstige reviews

Overigens gaan we onze thuisbioscoop dus ook als testruimte inzetten voor toekomstige reviews. Het testen van tv’s, speakers, receivers, spelers, etc. wordt voor ons op deze manier nog eenvoudiger en ook kunnen we meer producten uitgebreider testen.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans de groot
  12 april, 2016 om 14:07

  Ik een kamer 6 X 6 meter met lange wand ook 6 meter TV van 65 inch. Hangt in het midden. Bank staat ook in het midden 2/3 van achter. Dan 7.1.2 Pioneer dolbyatmos. Rel sub. Kef 7 X. En 2 RR 50 voor het boven geluid. En dat vind ik wel weer genoeg zo met blueray en zapitt. 4 K player. Horizonbox . Ben ik zo geheel tevreden .

  • Mike Kries
   22 april, 2016 om 3:24

   Hoi Frans,

   Hoe heb je de 7.1.2 opstelling aangepakt en welke speakers heb je hier voor gebruikt?

   Gr Mike

 2. Peter vb
  23 april, 2016 om 21:23

  Hey wat een leuk stuk dit. Kijk er naar uit.

 3. Benji
  05 mei, 2019 om 21:37

  Het puntje kosten staat niet meer online helaas?

 4. Benji
  18 mei, 2019 om 13:32

  Thnx!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.