Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google brengt afstandsbediening voor Android TV op iOS uit

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2016, 13:35 CategorieMediaspelers

Google heeft een afstandsbedieningsapplicatie voor Android TV uitgebracht in de App Store van Apple, die gebruikers kunnen downloaden op hun iPhone. Met de afstandsbediening is het mogelijk een Android TV-settopbox of -televisie aan te sturen.

Bedien je Android TV met de afstandsbediening op iOS

Android TV mag dan nog niet zijn aangeslagen, toch biedt de software de consument een betaalbare en interessante ervaring aan, die nog aan verandering onderhevig is. Mocht je in het bezit zijn van een Nexus Play of een Nvidia Shield TV en balen dat je die mediaspeler niet kunt aansturen met je iOS-apparaat, zoals je iPhone of iPad, dan hebben we goed nieuws: Google heeft namelijk een Android TV-afstandsbedieningsapplicatie uitgebracht voor iOS. Met deze app kun je dus precies wat Android-eigenaars al maanden kunnen.

Niet alleen de functionaliteit is hetzelfde, ook ziet de gratis app er precies hetzelfde uit als op Android. Om je Android TV-apparaat aan te kunnen sturen, dien je wel op hetzelfde wifi-netwerk te zitten. Heb je de korte installatie achter de rug, dan kun je de mediaspeler aansturen met de digitale knoppen op het scherm. Daarnaast is het mogelijk stemcommando’s te gebruiken en een toetsenbord op te roepen. Ook is er er een gemakkelijk bereikbare knop voor het pauzeren en afspelen van content. Je vindt de gratis app nu in de App Store.

  • Android TV
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.