BenQ kondigt ultra-short-throw projector MW883UST aan

11 april 2016 2 Minuten 3 Reacties
benq-MW883UST

BenQ heeft vandaag de lichtsterke en interactieve ultra-short-throw projector MW883UST aangekondigd, met een projectieverhouding van 0,24. Het beeld is volgens de fabrikant haarscherp, door een lichtsterkte van 3300 ANSI lumen en een contrastverhouding van 10.000:1.

Dit is de BenQ MW883UST

BenQ heeft vandaag de MW883UST aangekondigd. Dit is een lichtsterke en interactieve ultra-short-throw projector, met een uitstekende projectieverhouding van 0,24, een lichtsterkte van 3300 ANSI lumen en een contrastverhouding van 10.000:1. Dit apparaat projecteert op twaalf centimeter afstand van het projectieoppervlak een beeld met een beelddiagonaal van bijna 95-inch. Via de MHL-interface kunnen mobiele eindapparaten, zoals een smartphone of tablet, op de MW883UST worden aangesloten.

De nieuwe ultra-short-throw projector beschikt over de BrilliantColor-technologie, 1,07 miljard kleuren, het 6-segments kleurenwiel en 3D-kleurbeheer, evenals de ingebouwde Keystone 2D en Corner Fit voor trapeziumcorrectie. Het beeldformaat wordt zonder vervormingen afgesteld. Door middel van Dual Screen kan het projectieoppervlak worden vergroot. Deze functie voegt twee enkele projecties samen tot één grote projectie of splitst de projectie, zodat verschillende beelden met content aan beide kanten worden weergegeven.

De BenQ MW883UST beschikt twee keer HDMI, twee analoge VGA-RGB-interfaces, een Composite en twee Component videopoorten en S-Video-ingangen. Met de Creston LAN-Control-functie kan de projector in het bestaande netwerk worden geïntegreerd. Dankzij LAN is de overdracht van videogegevens met een standaard RJ-45 netwerkkabel mogelijk. Verder is het mogelijk via de HDMI-poort de content van een smartphone of tablet met MHL-ondersteuning via een micro-USB-kabel op het scherm te vertonen.

De optionele QCast dongle van BenQ maakt een einde aan de kabelwirwar omdat de nieuwe MW883UST-projectoren draadloos met andere apparatuur kunnen worden verbonden. De Miracast-dongle wordt in een HDMI-poort van de projector gestoken en maakt via de BenQ QCast app voor smartphones of tablets automatisch verbinding met Intel WiDi-compatibele apparatuur. De Miracast-dongle brengt vervolgens de scherminhoud van laptops, smartphones of tablets draadloos en in real-time over met een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Ook kun je een apparaat met nfc koppelen aan deze projector, waarna de verbinding automatisch tot stand gebracht wordt.

Prijs en beschikbaarheid

De BenQ MW883UST+ is per direct in de handel verkrijgbaar voor een prijs van 2.279 euro (adviesprijs inclusief btw.) De garantieperiode bedraagt zestig maanden; voor de lamp geldt garantie van drie jaar, respectievelijk tweeduizend branduur.

Reacties (3)