Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple Music heeft nu dertien miljoen betalende abonnees

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2016, 13:45 CategorieStreamingdiensten

Bestuursvoorzitter Tim Cook heeft in een vergadering laten weten dat Apple Music momenteel dertien miljoen betalende abonnees heeft. Sinds februari heeft de muziekstreamingdienst van het bedrijf uit Cupertino zo’n twee miljoen mensen voor zich gewonnen.

Dertien miljoen abonnees voor Apple Music

Apple Music heeft momenteel dertien miljoen betalende abonnees, meldt Tim Cook, bestuursvoorzitter van Apple, tijdens een vergadering met investeerders. De muziekstreamingdienst is erin geslaagd zo’n twee miljoen mensen voor zich te winnen sinds de laatste keer dat er cijfers waren bekendgemaakt. In februari stond de teller nog op elf miljoen betalende klanten. De dienst laat al tien maanden lang een sterke groei zien – binnen tien maanden dertien miljoen abonnees vergaren lukt menig streamingdienst namelijk niet.

Sterker nog: wat groei betreft komt Apple Music al aardig in de buurt van Spotify, een bedrijf dat al acht jaar werkt maakt van het streamen van muziek. Desondanks is de muziekindustrie wellicht wat teleurgesteld. Met de één miljard actieve iOS-apparaten van dit moment, hadden veel industrie-experts verwacht dat de groei hoger zou uitkomen. De dienst heeft in het verleden wel kunnen profiteren van exclusieve muziek, van bijvoorbeeld Future, 1975 en Drake – die vrijdag overigens nog een exclusief album zal uitbrengen.

Tot op heden zijn er ook nog geen grote, nieuwe features aangekondigd voor Apple Music. Mogelijk zal daar tijdens WWDC van dit jaar verandering in komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.